NINA BADRIĆ OTVORENO O SVOJOJ PROFESIJI: Ovo je krvav posao, možda bih bila srećnija da sam domaćica

Jedna od najpopularijih hrvatskih pop pevačica, Nina Badrić, ovog leta je napunila 47 godina, a iza nje je karijera koja traje više od 20 godina.

Kako je rekla Nina nema nameru da živi na "staroj slavi" i stane sa onim što zna da radi najbolje, već smatra da je vrhunac u karijeri tek čeka.

- To tek treba da dođe, mlada sam ja još za vrhunce - u karijeri! Tek dolaze najbolje stvari i nikad ne gledam iza sebe. Meni je ovih 20 i nešto godina prošlo kao da je tri sekunde. Zato što je ovaj posao jako brz i puno te melje, prođu neke godine i nađeš se u čudu. Mislim da tek najbolje stvari idu. Što čovek više sazreva, to više ta muzika dobija još jedan drugačiji smisao i puno toga više možeš da daš ljudima i pružiš im mnogo više od sebe - rekla je pevačica.

Sada kada ima toliko iskustva u svetu muzike iza sebe, Nina zna kako da najbolje posavetuje mlađe koleginice kako ne bi prolazile kroz više negativnih nego pozitivnih situacija na putu ka uspehu.

- Ja bi im rekla ono što ja jesam i što sam ostvarila sama, što sam doživela na svojoj koži - Ostani svoj koliko god te bolelo, koliko god nepravde doživeo i imaj jasan cilj u svojoj glavi. Šta god ti neko kaže da treba da budeš ovakav ili onakav, to samo zbunjuje mladog čoveka. Mlad čovek želi da se dopadne svima, a na kraju će se dopasti onaj koji je sam sa sobom pomiren i ima čvrst karakter - istakla je ona, pa dodala da je harizma i iskrenost jedna od ključnih stvari:

- U ovom poslu te pre svega nosi harizma, moraš imati harizmu koja pleni pažnju ljudi. Kroz vreme shvatiš da ipak ljude ne možeš varati i lagati, oni su nas uzdigli u neke pevače koje vole, uspele su neke pesme koje oni odaberu.

Međutim, Nina upozorava da je ženama mnogo teže u svetu muzike nego muškarcima...

- Čovek mora da ima petlju, a pogotovo žena u ovom poslu. To je jako teško biti, da se ne lažemo i ja iskreno ne bih bila srećna da imam kćerku koja se bavi ovim poslom, jer znam kakav bi je krvav put čekao. Za ovaj posao treba imati smisao za muziku i naprosto tebe talenat odabere, Bog ti ga da i ti ne možeš tu ništa. Sto puta sam razmišljala o tome da li bih bila srećnija kao domaćica, žena koja radi od 7 do 4 popodne i pije kafu s drugaricama. Pa, nisam ja imala ni šanse da postanem nešto drugo nego baš ovo, jer ja pevam od svoje devete godine - zaključila je Nina.

Izvor: Mondo.rs
Foto: badrich/Instagram

Pogledajte još