Marko Šelić - Marčelo napunio SKC

Marčelo je sa punom salom SKC-a  proslavio deset aktivnih godina, a toliko je prošlo od prve njegove zapažene pesme.
Taj Petar Pan u njemu je možda nestao, ali su ostali najverniji drugovi i saradnici i delili sa njim binu. Ostala je i publika koja je sve brojnija i sve glasnija.

Kako i dolikuje svečanosti, tu je odelo - „Obukao sam odelo, k’o rek’o – nikad me niste videli tako obučenog pa eto prilike!“, rekao je Marčelo. Ali se ubrzo posle jedne ili dve pesme presvukao u majicu, i krenuo da skače po bini.

Umesto da palite i lomite po gradu, vi ste došli na koncert!“, a pun SKC ga vrištanjem pozdravlja.

U jednom trenutku Marčelo se zahvalio svima sa kojima je sarađivao poslednjih 10 godina. A za kraj ostavio je prijatelja koji se sastoji od mnogo ljudi – pozdravio je svoju publiku.

A u SKC-u roditelji sa decom na ramenima. Tinejdžer koji je očigledno došao sam, stiska svoj poster i album, i muva se kroz masu. Devojka koju bole noge od štikli pa mora da sedne. I još mnogo mladih, ozarenih lica koji oznojeni od vrućine u sali, velike energije i emocija izlaze da se ohlade.

Iako su se pesme sa novog albuma „Deca i sunce“ pojavile tek pre nekoliko nedelja, publika već zna tekstove napamet. Favoriti su za sad „Sindrom Pepeljuge“ i "Takav da mirno spava". Naravno, pravu buru emocija izazvali su stariji hitovi – „Tri želje“, „Dole“, „Ponos“, „Senke prošlosti“, "Kuća na promaji"...
Hitovi jesu stariji, ali su još aktuelni. Tadićevo izvinjenje u Vukovaru, hapšenje Mladića, tribine „Rođeni u ex YU“ – naša su realnost, a mladi se i dalje bore i žive sa aveti zvanom – senke prošlosti.

Pored Marčela briljirali su i njegovi drugovi „po energiji i temama“ – grupa „Iskaz“. Kao predgrupa tu je i beskrajno simpatični – Kandžija koji je uneo totalnu pometnju pevljivom i duhovitom – „Ružna Jelena“.

Kao što je već govorio u intervjuu za portal nadlanu, Marčelova poruka je jasna – „Uzmi stvar u svoje ruke, sam si sebi krojač života. Ne traži krivca za neuspeh spolja već u sebi.“. To je i ovaj koncert pokazao – obožavanje publike od čijeg huka se naježiš postiže se dugogodišnjim radom, koncertima, preznojavanjem na bini, originalnim stihovima koji ne dolaze preko noći...

A mi smo s koncerta poneli primerak albuma „Deca i sunce“, epizodu Dylana Doga, i mnogo lepih uspomena.

Tekst: Nada Veljković
Foto: Duško Jelen

Pogledajte još