Pogledajte otvaranje konferencije "Women in Business, Media and Culture"

Konferencija “Women in Business, Media & Culture” održana je 22. oktobra u Arhivu Vojvodine u Novom Sadu. Konferenciju organizuje Udruženje "The Best Fest" i Color Media Communications u saradnji sa Kabinetom ministra za inovacije i tehnološki razvoj i Arhivom Vojvodine.

S ciljem da je veoma važno diskutovati o razvoju ženskog preduzetništva, kako bi se mlade devojke motivisale da odaberu željena zanimanja, i radi upoznavanja javnosti sa položajem i problemima sa kojima se žene suočavaju u društvu, panelistkinje su razgovarale na različite teme: od biznisa, preko medija do kulture.

Robert Čoban, predsednik Color Press Grupe, obratio se prisutnima uz dobrodošlicu.

- Želimo da podvučemo činjenicu da ovde u Novom Sadu, baš u Arhivu Vojvodine, da baštinimo tradiciju ženskog preduzetništva. Tu tradiciju trebalo bi da nastavljamo i da unapređujemo - rekao je on, podsetivši na to koliko su ova okupljanja važna.

Milena Subić Iz Arhiva Vojvodine pozvala je i na stručno vođenje izložbe, nakon današnjeg rada, a poželela je i uspešan rad.

Dragana Milošević, sekretarka za kulturu APV-a, počela je obraćanje istakavši da joj je izuzetno drago što je prisutna na konferenciji.

- Žene su više na odgovarajućim pozicijama, kao donosioci odluka, ali se postavlja pitanje koliko odlučuju o sredstvima za to - rekla je i savetovala da dozvolite sebi da budete ambiciozne, podsetivši da će iz APV-a uvek imati podršku.

Smiljka Jovanović, sekretarka za finansije APV-a, obratila se takođe.

- Vlada pokušava da rodnim komponentama unapredi položaj žena. Poenta je da se daju svima jednake šanse, pa i nejednakim grupama. Mislim da idemo ka pozitivnom smeru i da će svake godine biti vidljivije - završila je Jovanović.

Pogledajte još