Women in Business: Pogledajte drugi panel "Women in Culture"

Konferencija “Women in Business, Media & Culture” održana je 22. oktobra u Arhivu Vojvodine u Novom Sadu. Konferenciju organizuje Udruženje "The Best Fest" i Color Media Communications u saradnji sa Kabinetom ministra za inovacije i tehnološki razvoj i Arhivom Vojvodine.

S ciljem da je veoma važno diskutovati o razvoju ženskog preduzetništva, kako bi se mlade devojke motivisale da odaberu željena zanimanja, i radi upoznavanja javnosti sa položajem i problemima sa kojima se žene suočavaju u društvu, panelistkinje su razgovarale na različite teme: od biznisa, preko medija do kulture.

Konferenciju su otvorili: Pokrajinska sekretarka za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama Dragana Milošević i Pokrajinska sekretarka za finansije Smiljka Jovanović.

Konferenciju je organizovala Color Media Communications u saradnji sa Kabinetom ministra za inovacije i tehnološki razvoj i Arhivom Vojvodine sa ciljem promocije ženskog inovacionog preduzetništva na lokalnom i nacionalnom nivou.

Moderator drugog panela pod nazivom "Women in Culture" bila je Vesna Farkaš, a na njemu su učestvovale: Tijana Palkovljević, upravnica Galerije Matice srpske; Agota Vitkai - Kučera, FPN; Gala Čaki, slikarka i Zvezdana Terzić, operska pevačica.

Tijana Palkovljević osvrnulka se ovom prilikom na žene preduzetnice koje su ujedno i majke: - I muškarci pate isto što nisu sa svojom decom i ženom, mislim da je to pitanje stava – rekla je ona i da naglasila da ona celu situaciju ne gleda iz te pozicije žrtve i da je svima sve podjednako teško.

- Kad rasteš u zdravom okruženju, ne postoji nipodaštavanje - rekla je ona i dodala: - Mi smo tu da podsećamo na to gde su žene u kojim oblastima. Ako doživimo sebe kao nekog ko može malo, makar za milimetar da promeni nešto, onda je to prednost. Od kuknjave nema ništa.

O čemu se još u panel diskusiji govorilo pogledajte u video snimku u nastavku:

Pogledajte još