Women in Business: Pogledajte treći panel "Women in Media"

Konferencija “Women in Business, Media & Culture” održana je 22. oktobra u Arhivu Vojvodine u Novom Sadu. Konferenciju organizuje Udruženje "The Best Fest" i Color Media Communications u saradnji sa Kabinetom ministra za inovacije i tehnološki razvoj i Arhivom Vojvodine.

S ciljem da je veoma važno diskutovati o razvoju ženskog preduzetništva, kako bi se mlade devojke motivisale da odaberu željena zanimanja, i radi upoznavanja javnosti sa položajem i problemima sa kojima se žene suočavaju u društvu, panelistkinje su razgovarale na različite teme: od biznisa, preko medija do kulture.

Konferenciju su otvorili: Pokrajinska sekretarka za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama Dragana Milošević i Pokrajinska sekretarka za finansije Smiljka Jovanović.

Konferenciju je organizovala Color Media Communications u saradnji sa Kabinetom ministra za inovacije i tehnološki razvoj i Arhivom Vojvodine sa ciljem promocije ženskog inovacionog preduzetništva na lokalnom i nacionalnom nivou.

Moderatorka trećeg panela pod nazivom "Women in Media" bila je Eržika Pap Reljin, iz RTV-a, a na njemu su učestvovale i o položaju žena u medijima govorile: Nataša Heror, Media Pont; Aleksandra Popović, RTV; Jasmina Ubiparip, Lepota i Zdravlje; Dubravka Valić Nedeljković, novinarka i profesorica žurnalistike na Filozofskom fakultetu; Gordana Nonin, novinarka i Tanja Banjanin, pevačica i bivša pomoćnica Sekretara za kulturu APV.

Dubravka Valić Nedeljković je ovom prilikom govorila o istraživanju položaja žena u medijima javnog servisa, od juna do septembra ove godine, čiji će rezultati biti objavljeni u knjizi koja će se uskoro pojaviti u prodaji.  Dubravka je govorila o tome koliko su žene subjekti naše dnevne prakse u zemlji, regionu i slično – a da je taj stepen najveći ukoliko su donosioci odluka.

- Žene novinarke imaju manje atraktivne sektore za izveštavanje, a malo žena je na menadžerskim pozicijama. Kada dođu na te pozicije, malo njih se bavi rodnom ravnopravnošću - naglasila je ona.

O čemu se još u panel diskusiji govorilo pogledajte u video snimku u nastavku:

Pogledajte još