Ignjatović očekuje objektivan i korektan izveštaj

BEOGRAD, 15. novembra 2010. (Beta) - Šef Kancelarije za saradnju sa Haškim tribunalom Vlade Srbije Dušan Ignjatović izrazio je u ponedeljak očekivanje da će izveštaj glavnog tužioca tog tribunala Serža Bramerca o saradnji Srbije sa tim sudom biti objektivan i korektan kao i do sada.

"Očekujem da izveštaj bude objektivan i korektan i da će dati pravu sliku saradnje, kao i do sada. Otvoreno ćemo razgovarati o svim pitanjima i aspektima saradnje tokom posete Bramerca", kazao je Ignjatović gostujući na Radioteleviziji Srbije (RTS).

Ignjatović je istakao da Srbija sem u potrazi za preostala dva haška optuženika Ratkom Mladićem i Goranom Hadžićem u "svemu stoji dobro u kontinuitetu nekoliko godina".

On je podsetio da je Srbija do sad isporučila 44 haška optuženika od 46 i da to govori o nesumnjivoj političkoj volji zemlje o saradnji sa Hagom. "Očigledno je da je do Mladića i Hadžića teže doći. Nastavljamo da radimo u nadi da ćemo ukloniti tu prepreku na putu evropskih integracija Srbije", dodao je Ignjatović.

On će neposredno po povratku iz Beograda dovršiti pisanje izveštaja Savetu bezbednosti UN o saradnji Srbije s Tužilaštvom Tribunala, koji treba da pošalje u UN dan-dva kasnije.

Pogledajte još