SAVETI STRUČNJAKA: Vaš tip kose određuje koliko često bi trebalo da se šišate

Svi znamo da je standardno pravilo šišanja kose svakih šest nedelja, ali na umu treba imati da smo svi različiti i da je tako i svaka kosa drugačija, pa bi tako i trebalo da se tretira.

Ne postoji jedno zlatno pravilo za kosu, jer ne postoji samo jedan tip kose. Portal "FabFitFun" sproveo je istraživanje u kome su učestvovali frizeri. Evo šta su rekli o tome koliko često bi trebalo da se šišamo:

Kratka kosa

Kratka kosa bi trebalo da se šiša na svakih mesec dana iz jednostavnog razloga, kratku kosu, odnosno frizuru, treba održavati.

Tanka kosa

S pravilno ošišanom frizurom tanka kosa može dobiti na volumenu, a preporučuje se šišanje na svaka dva meseca.

Uništena kosa

Nažalost nema magičnog trika koji bi mogao da spasi kosu koja je uništena stalnim peglanjem ili blajhanjem, ali je zato bitno šišanje svakih mesec dana i korišćenje preparata za negu.

Ispucali krajevi

Ispucali krajevi su normalan problem koji se javlja nakon duže pauze od šišanja, zato se za takvu kosu preporučuje šišanje jednom u mesec dana.

Gusta kosa

Gustu kosu je potrebno negovati kao i kožu. Ona zahteva konstantnu brigu, pa je uz pravilnu negu, takvu kosu potrebno šišati svakih osam do deset nedelja.

Duga kosa

Da biste održali dužinu svoje kose koju puštate, frizeri savetuju šišanje vrhova na svaka tri meseca.

Izvor: Prva.rs/Večernji list
Foto: Ilustracija/Unsplash.com

Pogledajte još