SANJA ĐORĐEVIĆ NE MORA DA PEVA: Bogu hvala, dobro sam se udala, muž me izdržava!

Sanja Đorđević se na vrhuncu karijere povukla sa muzičke scene, a mnogi su ovu njenu odluku doveli u vezu sa udajom za isuviše bogatog muškarca.

- Bogu hvala, pa sam se dobro udala. Bolje muž da me izdržava nego da me posećuje u "Lazi". Šalim se, uvek sam imala podršku u suprugu i to mi je stvarno mnogo iznačilo - izjavila je folkerka za "Kurir Stars", otkrivajući zatim pravi razlog napuštanja estrade.

Pevačica je, inače, poslednjih dana dospela je u žižu javnosti ne zbog toga što ima novu pesmu ili zato što je napravila neki skandal, već zato što joj je ćerka, koju je dobila u braku sa nekadašnjim poznatim fudbalerom Petrom Đorđevićem, postala doktor pravnih nauka.

Ivana je sada doktor prava, je li tu kraj učenju ili može još?

- Ona je posle studija prava u Beogradu polagala diferencijalni ispit u Švajcarskoj da bi mogla i tamo da bude pravnik. Takođe, u Cirihu je završila i master za sportsko pravo. Mislila sam da će se zadržati na tome, ali njena želja je bila da položi i pravosudni ispit. Ostalo je još da odbrani doktorat u Švajcarskoj, ali to samo ako bude želela da tamo radi kao profesor.

Kakva je bila kao dete, jeste li i tada znali da će dovde dogurati sa školovanjem?

- Ivana je bila veoma razmaženo dete, svojeglava. Kao klinka se šminkala, oblačila moje stvari. Sećam se, pošto je imala vozača koji ju je svuda vozio, jednom je došla na autobusku stanicu da dočeka sestru. I izlazi iz kola na štiklama sa perikom na glavi (smeh). Bila je drugačija, ali je uvek bila dobar đak. Nekako sam i ja to kanalisala, da žensko dete mora da bude svoj čovek, samostalna, da jednog dana ne bi morala da nikoga da trpi zarad finansija. Tako sam ja vaspitana, a to sam prenela i na svoje dete.

Sad kad je prošao taj period, možete da se vratite svom poslu.

- Da, već sam zakazala dosta nastupa, između ostalog i doček Nove godine u jednom hotelu u Doboju. Imam i tezge u Hrvatskoj, Nemačkoj. Vratila mi se želja za nastupima. Tražim i novu pesmu, koja će biti pravi hit, planiram i veliki koncert u Beogradu. To je i moja dužnost posle ovoliko godina pevanja. Ali ne mogu to da uradim dok ne snimim nešto novo što će biti dobro. Tek za koncert treba dosta da se potrudim jer je to velika obaveza. Moj problem, u suštini, jeste taj što ja sve mogu da uradim, ali sam velika lenština.

Povukli ste se na vrhuncu slave. Šta se desilo?

- Pa prsla sam! Bilo mi je sve dosadilo, počela sam da odrađujem posao mehanički, nisam to više bila ja. Mislim da se kod mene retroaktivno pojavio sav taj stres, rat, kriza, puna kuća izbeglica, ponovno kućenje, mnogo rada. Dugo sam nastupala od srede do nedelje, malo sam vremena provodila i sa detetom. I jednog dana sam sebi rekla: "Moraš da staneš ili si gotova."

Bilo je tada komentara poput onih da vam je bilo lako da se povučete jer imate bogatog muža?

- Bogu hvala pa sam se dobro udala. Bolje da me izdržava nego da me posećuje u "Lazi". Šalim se, uvek sam imala podršku u suprugu i to mi je stvarno mnogo značilo.

Šta ste radili tih godina kad ste bili van scene?

- Ništa! Stvarno ništa nisam radila (smeh). Bila sam na knjigama kao na cigaretama, samo sam čitala, putovala, odmarala se, provodila vreme s porodicom.

Sviđa li vam se novi muzički pravac, ovo što rade Džala, Buba, Rasta, Senida?

- Ima tu lepih pesama, ali nije to za mene. Imam svoj stil i toga se držim.

S kim ste najbliži od kolega?

- Dok sam bila aktivna, sve je bilo drugačije. Sretali smo se na snimanjima, nastupima i samim tim se i družili. Ali kad sam se povukla, onda sam se i udaljila malo od njih. To je sve normalno. Pa ja kad sam bila odsutna, uopšte nisam htela ništa da radim, čak nisam ni trenirala tada, ugojila sam se sedam kilograma. Pogledajte fotografije, izgledala sam kao budala.

Što vas nema u medijima?

- Mrzi me da se spremam, sređujem, šminkam. I nemam neku potrebu, nemam novu pesmu. Šta onda da reklamiram?

Da li se vaš suprug naljuti kad nešto kroz šalu izjavite o njemu? Na primer, jednom ste rekli da vam ne smeta ako ima švalerku jer je živ čovek i ima svoje potrebe.

- Ma, ne. On to i ne čita. Perica je ozbiljan čovek, prati sport i druge teme, estrada ga ne zanima. Dok je on bio u Sloveniji, pitali su me šta radim sama kod kuće, a ja sam rekla: "Bahatim se po celoj kući, pušim u svim prostorijama." A to sam rekla jer mi on ne dozvoljava da pušim, mogu samo u jednoj prostoriji. Eto, sreća što on to nije pročitao.

Sad ste ponovo zajedno u Beogradu?

- Da. Taj posao u Sloveniji je završen, sad smo ovde svi na okupu. Ali ja krećem u ofanzivu, počinjem da radim punom parom, pa ću opet često biti odsutna. Ne znam da li primećujete da, čim se Perica vrati kući, ja počinjem da radim (smeh). Pa zamislite da budemo stalno zajedno? Odmah bismo počeli da se svađamo! To je recept za dobar brak, moraju ljudi da rade, da se manje viđaju i onda nema svađa i rasprava.

Zbog čega se svađate vas dvoje?

- Najviše zbog mojih cigareta, jer njemu smrdi duvan u dnevnoj sobi. To su uglavnom sitnice. Ja sam veoma teška osoba, ne bih nikada mogla ponovo da se udam jer me niko ne bi trpeo ovakvu. Ne volim kad neko pokušava da utiče na moje mišljenje, a Perica voli da se oko toga raspravljamo. Mene u kući zovu "Mića kontraš" samo zato što imam svoje mišljenje (smeh). Ivana je uglavnom neutralna, ali često sam ja protiv njih dvoje. Vrlo sam teška osoba, ko bi mene trpeo, zato nikada nisam imala švalera.

Znači ni sad ga nemate?

- Pa, znate šta... Ispovest ne treba da bude javna. Imam duhovnika kojem se ispovedam (smeh). Ma ko bi mene ovakvu trpeo.

Živeli ste dugo u Švajcarskoj. Jeste li se pokajali što ste došli u Beograd?

- Ne, nikada. To je bio i dogovor s mojim suprugom. Znači, mi smo još ranije znali da ćemo se vratiti ovde kad on završi sportsku karijeru, što se i desilo. Ali ja nisam htela da čekam da dođem u Beograd pa da gradim pevačku karijeru, nego sam to radila iz Švajcarske. Bilo je teško, ali sam uspela.

I dalje ste strastveni pušač?

- Kako ne. Ako ostanem na tome da imam tri cigarete u kutiji, to je panika. Taj ruski rulet, kako ja zovem cigarete, igram već decenijama i dobro mi ide (smeh).

Izvor: Kurir Stars
Foto: sanjadjordjevicofficial/Instagram

Pogledajte još