SAMO DA DOŽIVIM IGRU SA UNUČIĆIMA: Marija Kilibarda iskreno progovorila o majci, sestrama i ljubavi

Uvek na meti medija koji prate kako njen rad, tako i privatan život, Marija Kilibarda uvek uspeva da bude ljubazni diplomata i sačuva privatnost. Gledaoci popularne emisije "Tvoje lice zvuči poznato" smatraju je neophodnim začinom ovog uzbudljivog serijala.

Ovih dana ste stalno na televizijskim snimanjima. Koji trenuci vam se sviđaju, a koje biste voleli da izbegnete?

- Svaki trenutak emisije "Tvoje lice zvuči poznato" jedna je mala čarolija, jer mnogo ljudi investira svoju energiju, kreativnost da bi sve izgledalo onako upakovano kako publika vidi. Iskreno, ne bih izbegla nijedan momenat zato što je očigledno neophodan da se desi kako bismo dobili ono što se ljudima očito sviđa. Što bi rekao Čola: "Ne bih ja tu ništa dir'o".

Prošli ste kroz mnoge tv kuće, iza vas je 20 godina rada u zabavnom, pa i informativnom programu. Mislite li da ste našli format koji vam idealno odgovara?

- Nikada nisam pripadala informativnom programu. Zapravo, bila sam samo mali deo političke emisije koju je nekada vodio Igor Miklja na Trećem kanalu. Moj zadatak je bio poprilično jednostavan - da upoznam gledaoce sa temom, pozovem publiku da glasa, da se izjasni o postavljenom zadatku. Nije to moj fah, niti bih se mešala u bilo šta drugo osim zabavnog programa. Na predlog naše koleginice brojala sam nedavno TV formate koje sam vodila, ima ih preko 20. Tamo gde ima mnogo interakcije i treba da vlada pozitivan ton, da se pruži toplina i razdraganost - e, to je za mene.

Vaši roditelji su lepi ljudi. Šta za devojčicu znači kada ima lepu majku i koliko je to uticalo na vas? Da li se savetujete sa mamom?

- Moja mama je zaista jedna od onih žena koje nikada u prvi plan nisu isticale svoju fizičku lepotu. Toliko je lepa iznutra da to nije morala da radi. A sa mamom se savetujem o svemu što me okružuje, svakoj emociji i situaciji. Odnos majka - ćerka je najjača spona na svetu.

Dve sestre su vam sigurno najbolje prijateljice. Kako izgleda život u kući punoj žena?

- Ovo je pitanje za jedinog muškarca u našoj kući, mog oca, a ne za mene. Pretpostavljam da je bilo mnogo izazova, turbulencija i ringišpila za njega, a nama je bilo fantastično zabavno, veselo i razigrano. Moje dve mlađe sestre i ja veoma smo društvene, kao i naša mama. Kako je uvek dolazilo društvo nekoj od nas, život u kući dok smo živeli zajedno izgledao je kao mali teatar.

U vašem životu bilo je dugih veza, ali i kratak brak. Jeste li emotivni?

- E pa, onda znate i da sam odličan sagovornik na temu koliko je bitno kakav je sadržaj tih veza, a ne koliko su trajale. Naravno da sam emotivna, meni je Venera u Raku.

Koliko žena treba da ima dug fitilj da bi izdržala sva iskušenja koje donosi ljubav?

- Ne bih ja to nazvala dug fitilj, već spremnost na zajedništvo, ogromnu količinu ljubavi, veliko srce da u njega mogu da stanu tolerancija, kompromis, spremnost na prilagođavanje. Dug fitilj me asocira na neko izdržavanje, trpno stanje, a ljubav to ne sme da bude. Ona mora da nas oslobađa, čini boljima, daje krila - a ne da trpi.

Da li je, nakon svega, ovaj period vašeg života miran?

- Ma gde miran period života. Otvorila sam svoju firmu, pokrećem sopstveni biznis - lansiram svoju prvu kolekciju nakita u decembru, približava nam se polufinale i finale pete sezone TLZP, dolazi vreme ivenata, gde ću većinom biti domaćin... Tako da je ovaj period mog života sve samo ne miran.

Čime se rukovidite kada birate ljude, muškarce i žene kojima ćete pokloniti svoje poverenje?

Vodi me uvek srce i taj impuls srca se druži sa impulsom stomaka, kao intuitivnog organa. Tu glava nema šta da traži. Nekog prosto osetite bliskom osobom iako ga ne poznajete dovoljno dugo.

Šta za vas znači uživati u životu?

- Osećati se slobodnom da pokažete sebe, ispoljite svoje navike, orijentacije... Kad se sve to začini hedonizmom i slobodnim vremenom da se družite sa bliskim ljudima - ne može bolje. Dakle, sloboda, prijatelji i malo crvenog vina.

Postoji li avantura - u vašem životnom smislu, koju biste voleli da doživite?

- Avantura? Samo da doživim da se igram sa unučićima. Ako to mogu da nazovem životnom avanturom, biram ovu.

Izvor: Kurir.rs/Lena
Foto: kilimara/Instagram

Pogledajte još