KORISNE PREPORUKE: Sedam make up saveta za žene u tridesetima

Negovano lice je nešto čemu svaka žena teži, bez obzira na godine. Da bi to postigla, važno je da svoju kožu tretira i neguje u skladu sa svojim godinama, jer koža lica ima potpuno drugačije potrebe tokom dvadesetih i četrdesetih godina. Adekvatna nega u skladu sa godinama, tipom, ali i potrebama kože stvoriće adekvatnu podlogu za nanočenje make up-a, koji je sastavni deo beauty rutine, svake od nas.

Make up proizvodi, tehnika, kao i odabir dnevnih look-ova, sve se to tokom sazrevanja menja, pa se sada ne šminkamo isto kako smo se šminkale tokom ranih dvadesetih. Ono što se s godinama ne menja je definitivno želja da postignemo najbolji mogući izgled, a da biste to postigle, otkrivamo vam nekoliko make up i beauty pravila koja morate uvrstiti u svoju rutinu, ukoliko ste u tridesetim godinama.

1. Briga o koži je na prvom mestu

Da bi šminka na našem licu izgledala dobro, neophodno je da koža lica bude negovana i zdrava. Nega je neizostavan korak u beauty rutini svake žene, a početkom tridesetih očekuje se da znate sve o tipu vaše kože i njenim potrebama i da u skladu sa tim birate proizvode za negu koji su deo vaše skin care rutine.

2. Priprema pred šminkanje je neizostavan korak u tridesetima

Pod pripremom kože nikako ne mislimo samo na primer. Godinama naša koža sazreva i menja strukturu pa postaje sklona isušivanju. Pre nanošenja make up-a neophodno je da nanesete serum za lice, ili kremu, koja će tokom dana vašoj koži obezbediti adekvatnu hidrataciju i blagotvorno uticati na njenu elastičnost. Tek nakon seruma ili hidratantne nanesite primer, koji će osigurati da vaša šminka tokom celog dana ostane na svom mestu.

3. Birajte kvalitet ispred kvantiteta

Činjenica je da mi žene imamo problem sa shopping maniom i da svaka od nas poseduje ogromnu make up kolekciju, a koristi svega nekoliko proizvoda. Tridesete su prave godine za promenu ove navike. Umesto da potrošite gomilu novca na mnoštvo make up proizvoda koje nećete koristiti, ulažite pametno i iz svake kategorije priuštite sebi kvalitetniji i skuplji proizvod, koji će na vašoj koži raditi najbolji mogući posao.

4. Način nanošenja make up-a je takođe važan

Prsti više nisu najbolja opcija za vas i zato je vreme da uložite u kvalitetne četkice za šminuku i naučite da radite sa njima, kako bi nakon šminkanja vaše lice izgledalo potpuno prirodno, a svi proizvodi se stopili u besprekoran make up look.

5. Pronađite adekvatnu nijansu make up-a

S obzirom da se šminkate već neko vreme trebalo bi da do sad znate da na osnovu tona i podtona kože odaberete pravu nijansu pudera i korektora, ali istražite beauty svet i odaberite i pravu nijansu rumenila, ruža i senki koje vam se stapaju sa tenom i na vašem licu izgledaju prirodno i sveže. Kada pronađete svoje nijanse izgradite beauty rutinu, koja će postati vaš zaštitni znak.

6. Zaboravite na trendove

Ukoliko imate svoju rutinu, ne menjajte je samo zbog trendova. Klasika je uvek pravi izbor, a u vašem slučaju, klasika je ono što vam najbolje stoji. Ukoliko neki od popularnih trendova ne pristajem licu i načinu šminkanja, nema potrebe da birate takav način make up-a samo zato što to svi nose.

7. Manje je više

Kako u modi, tako i u make up-u, nepogrešivo pravilo je ničega previše! Preterivanje nas ponekad može i odati, otkriti po koju boru više. Minimalistički make up je karta na koju s godinama sve više igramo, jer nas čini svežijim, mlađim i lepšim!

Izvor: Lepota&Zdravlje.rs
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Pogledajte još