Spremite se za Hitoramu!

Od ovog showa očekuje se mnogo, jer ujedinjuje muzičku scenu Srbije, Hrvatske, Makedonije, Slovenije i Bosne i Hercegovine. Na poseban način predstavlja i spaja demo bendove, mlade i kvalitetne nade i poznate i priznate zvezde. Jedna od specifičnosti emisije je što bendovi nastupaju uživo.

Voditelji su Sergej Trifunović i Ida Prester. Oni se trude da na jedan zabavan način približe ovaj muzički koncept svima – ljubiteljima, radoznalima, amaterima ili vrsnim znalcima. Dolaziće u svaku emisiju i različiti gosti – voditelji iz svih zemalja u kojima se prikazuje MTV Adria. Oni će nam predstaviti sve što se zanimljivo desilo proteklih nedelju dana u njihovim zemljama.

I ranije sam često dolazila u Beograd, posećivala prijatelje. A sada, zbog emisije, imaću čak i džeparac kada ih budem obilazila!“, šali se Ida i dodaje: „Sve izgleda gradiozno i spektakularno, nekoliko bina, dosta bendova i glasna publika. Mislim da će se svideti svima – i klincima i ljudima koje zanima „urbana“ muzika“.

Sergej Trifunović citira rečenicu iz filma „Blues Brothers“: „We're on a mission from God“, i zatim kaže: „I to zaista mislim. Mislim da je turbo folk jedna organizovana mašina, koja dominira našom muzičkom scenom. Naša alternativna scena koja obuhvata – rok 'n' rol, tehno, rep, hip hop, ispustila je jednu stvar koja se zove – marketing. Njima je glupo da se „guze“. I ta kultura je, na žalost, postala sub-kultura.
Čuo sam za Sevdah Baby, Repetitor, Zemlju Gruva ali nikad ih nisam slušao uživo. Ova emisija upravo daje tu priliku svima!
“. Sergej smatra da je ova emisija pokušaj vraćanja jednog sistema, i to upravo na televiziji kao što je MTV.

Inače, Sergej trenutno osim emisije, radi i na filmu – „Gavran“. To je film koji se bavi poslednjim danima Edgara Alana Poa, koga glumi Džon Kjuzak
.

I Aleksandra Kovač je podelila sa nama utiske sa snimanja emisije. Ona je oduševljena idejom da postoji emisija koja će povezivati "muzičke regione". „Hrvatska, Makedonija i druge zemlje će napokon moći da čuju nešto osim turbo folka iz Srbije! Moći će da čuju ono što predstavlja mladu i kvalitetnu srpsku muzičku scenu, koja nema veliku podršku.“

Pratite Hitoramu svakog petka u 20 časova! Očekuje vas Emina Jahović koja peva Pussycat Dolls, Karolina interpretira „Kings of Leon“, i mnoga druga iznenađenja – možda čak i Lepa Brena koja bi pevala nešto iz MTV miljea!

Tekst: Nada Veljković
Foto: Saša Džambić

Pogledajte još