SEKS NAKON ČETRDESETE: Šta se menja u ženskoj intimi?

Slažemo se s onom da su četrdesete nove tridesete, ali ipak se s godinama telo žene menja – a time i seksualni život.

Kao što i svaka veza podleže promenama, s godinama se menjaju i stvari u krevetu. Pogledaj koje promene nas očekuju od 40. godine nadalje:

1. Eventualno ćeš imati manje volje za seksom

Kad navršimo 40 godina lagano počinju da se menjaju nivoi hormona. To može dovesti do toga da žene imaju manje želje za seksom. Takođe se može dogoditi da im treba više vremena da zaista budu spremne, jer se dešava da imaju probleme sa suvoćom vagine.

Pritisak se može smanjiti pomoću lubrikanta. Osim toga, razgovor s partnerom pomoći će da se pronađe pravi put kojim će oba partnera još dugo vremena zadovoljno uživati u seksu.

2. Teže je zatrudneti

Što je žena starija, to više opada kvalitet i količina jajnih ćelija. S tim u vezi je mnogo teže ostati u drugom stanju u takozvanoj "drugoj polovini života".

3. Češće doživljavaš orgazme

Mit je da zrele žene ne mogu doživeti orgazam. Naime, što je žena starija ima i više iskustva, manje sumnja u sebe i otvorenija je. Zbog toga nije ograničena ili pod stresom za vreme seksa, nego jednostavno uživa. Zato je ženama u četrdesetim lakše krunisati seks orgazmom.

4. On može duže

I kod muškaraca se s godinama menja nivo hormona. To vodi do toga da on može duže odgađati orgazam te intenzivnije uživati u seksu. Tako može imati više vremena za partnerku i veća je verovatnoća zajedničkog orgazma.

5. Pronaći ćete nove načine za zabavu u krevetu

Ako u krevetu ne ide više na uobičajen način, to može biti iritantno za mnoge parove. Međutim, to može biti i prilika za isprobavanje nekih novih stvari. Tako se partneri mogu zbližiti na sasvim novi način i imati još puno sasvim novih, uzbudljivih doživljaja.

Izvor: Novosti/Miss7.24sata.hr
Foto: Ilustracija/Freestock.com

Pogledajte još