Tradicionalna praznična poseta Domu u Veterniku i Prihvatilištu u Futogu

"Color Press Grupa", "Color Media Communications" i prijatelji kompanije, i tokom ovogodišnjih praznika, tradicionalno su posetili Dom za decu i omladinu ometenu u razvoju u Veterniku i Prihvatilište za beskućnike u Futogu.

Osoblje ovih ustanova, nasmejana lica štićenika, dočekali su nas u prazničnoj atmosferi sa željama da se tokom sledeće godine družimo češće i s porukom da je humanitarna pomoć potrebna, ali ne i najvažnija, jer lepa reč, osmeh i druženje znače mnogo više.

Sa nama u poseti u Veterniku ovog puta bila je i pevačica Nataša Bekvalac, kojoj su se štićenici Doma posebno obradovali, a sa njom su i rado zapevali neke od njenih hitova, družili se, igrali, a jedna od štićenica joj je čak napravila i frizuru. U dirljivoj prazničnoj atmosferi prisutni su bili u prilici da vide i ručne radove štićenika, kao i da uživaju u ukusnim kolačima.

U Prihvatilištu za beskućnike u Futogu posetioce je dočekala direktorka doma Isidora Petković koja je ovom prilikom izjavila: "Korisnicima prihvatilišta uvek dajemo do znanja da su i oni sastavni deo društva bez obzira na to šta čoveka zadesi u životu".

Anđelka Barać, rukovodilac radne jedinice, takođe je pozdravila sve prisutne i podsetila na izložbu ručnih radova korisnika prihvatilišta, sa novogodišnjim i božićnim motivima, a koje je moguće pogledati, ali i kupiti.

Ovom prilikom nastupio je i inkluzivni hor "Ison" koji je svojim repertoarom i izvođenjem članova rasplakao i raznežio sve prisutne.

Miodrag Miša Blizanac, dirigent i rukovodioc hora je ovom prilikom izjavio: "Prihvatilišta su hramovi i crkve, koliko su oni održavani i lepi, to je slika i našeg grada".

Jedna od korisnica Doma zahvalila se na pomoći i empatiji, a predsedniku Color Press Grupe, Robertu Čobanu, ovom prilikom uručen je poklon zahvalnosti - maketa nove zgrade prihvatilišta, a simbolične poklone dobili su i dirigent hora Miša, kao i ostali posetioci.

Ovakve, i slične humanitarne akcije organizuju se godinama, a predstavnici kompanije “Color Press Grupa”, redovno obilaze prihvatilišta, objekte dnevnih boravaka i Geronotološki centar i osim prazničnih obroka, upriliče i različite programe. Druženjima prisustvuju brojne poznate ličnosti: muzičke zvezde, sportisti, glumci i pisci kao i domaćice-humanitarke koje štićenike obraduju slatkišima iz svoje kućne radinosti, a štićenicima se tradicionalno doniraju i jabuke iz Krčedina.

Svi građani, restorani i kompanije koji žele da učestvuju u humanitarnim akcijama Color Press Grupe (Dečije selo u Sremskoj Kamenici, Dom za decu i omladinu u Veterniku, Dom za stare “Liman”, Prihvatilište za beskućnike u Futogu...) mogu da se jave na mail-adresu: tatjana.dobanovacki@gmail.com

Pogledajte još