SVEČANOST U NARODNOM POZORIŠTU: Dodeljene nagrade "Izuzetne ličnosti 2019"

Sinoć je u Narodnom pozorištu u Beogradu održana manifestacija "Izuzetne ličnosti 2019" koju Agencija "Fabrika" organizuje osmi put zaredom.

Na toj manifestaciji koja za cilj ima promociju društvene odgovornosti, akcenat je stavljen na poznate ličnosti koje se izdvajaju svojim autentičnim i pozitivnim stavom prema životu i radu, ali i koje moraju da budu uzor mladima u opštoj javnosti.

Manifestacija, osim ličnosti, prepoznaje i promoviše kompanije i ustanove kao nosioce istinskih vrednosti i na taj način doprinosi ustanovljenju i razvoju višeg standarda kulturnog miljea Srbije.

Za mladu izuzetnu ličnost ove godine proglašen je Filip Krivokapić, koji je zajedno sa svojim timom osmislio aplikaciju "Donorum", a koja povezuje donatore hrane i prodavnice sa onima kojima su obroci najviše potrebni.

Priznanje za izuzetnog muškarca filmskom scenografu Miljenu Kljakoviću Kreki uručila je glumica Anica Dobra, koja je rekla da je on "legenda, i čovek koji je dobio sva priznanja".

U kategoriji izuzetna žena nagrada je dodeljena novinarki Olji Bećković, dok je nagrada "Izuzetni tim 2019" pripala udruženju "Odbranimo reke Stare planine".

Narodno pozorište u Beogradu dobitnik je Plakete za izuzetan doprinos kulturi, dok je priznanje za izuzetnu porodicu godine pripalo porodici Marković, koja vodi "Kreativni centar".

Nagrade su dodeljene u produkciji Agencije "Fabrika", a u žiriju su bila 22 člana iz sveta kulture, umetnosti, sporta i ekonomije.

Autor: Nadlanu.com
Foto: Goran Zlatković

Pogledajte još