SVE ŠTO DRUGOME DAŠ: Premijera nove himne i spota Fondacije Novak Đoković koju su zajedno stvorile Amerikanka i Srpkinja

Fondacija Novak Đoković predstavila je himnu pod nazivom "Sve što drugome daš", koja govori o ljubavi, drugarstvu i dečijim snovima. Na ovaj simboličan način, Fondacija je želela da predstavi važnost podrške deci u Srbiji, kao i da prenese poruku o značaju davanja.

Tekst i muziku himne na engleskom jeziku napisala je talentovana 14-godišnja kantautorka iz Sjedinjenih Američkih Država, Zia Viktorija Iling. U originalu, pesma se zove "Do It For Someone Else". Zia je pesmu napisala nadahnuta projektima za najmlađe koje sprovodi Fondacija. U želji da pruži dodatni doprinos pokrenula i je dobrotvornu kampanju, gde je svirajući na ulici u svom rodnom gradu prikupila čak 2.110 dolara koje je donirala Fondaciji Novak Đoković.

Naša pevačica, kompozitorka i tekstopisac, Marija Marić, poznatija kao Mari Mari, pridružila se ovoj inicijativi. Pesmu "Sve što drugome daš" je prepevala, prevela na srpski jezik i aranžirala. U pratnji mališana iz muzičke radionice koju uspešno vodi premijerno ju je izvela na Drugarijadi, tradicionalnom kampu prijateljstva na Kopaoniku, koju jesedmu godinu za redom organizovala Fondacija Novak Đoković.

Novak Đoković zahvalio se Ziji Iling i Mariji Marić na stvaranju pesme koja na lep način prenosi sve važne poruke njegove Fondacije.

- Hvala Ziji i Mari Mari na stvaranju jedne ovako lepe pesme, kojom želimo da na zanimljiv i drugačiji način pošaljemo poruku da svako od nas treba da veruje u snove i da svako od nas ima u sebi tu moć da menja svet. Naš cilj je da svako dete u Srbiji dobije priliku da učestvuje u programima predškolskog obrazovanja, a njihovi osmesi govore da smo na dobrom putu, iako jejoš mnogo posla pred nama. Drago mi je što nas podržava sve veći broj ljudi, koji nam pomažu da se svi zajedno borimo za prave stvari - rekao je naš najbolji teniser i osnivač Fondacije, Novak Đoković.

Mari Mari je istakla veliko zadovoljstvo što je deo jedne ovakve inicijative.

- Saradnja sa Fondacijom Novak Đoković je prelepo iskustvo, jer smo zajedno učinili plemenit i human zadatak, od velike važnosti za svu našu decu. Radeći na himni "Sve što drugom daš", najmlađe smo kroz muzičke radionice učili vrednostima deljenja, drugarstva i ljubavi. Decu je dodatno motivisalo što su Novak i Jelena učestvovali podjednako u svim aktivnostima i divno je bilo videti ih u jednostavnom, prirodnom okruženju. Spot prenosi suštinu rada Fondacije, a to je da se najmlađima omogući bezbrižno detinjstvo, pravilan razvoj i jednake šanse za uspeh - rekla je pevačica Mari Mari.

Fondacija Novak Đoković pokrenula je i ove godine globalnu donatorsku kampanju pod nazivom "Sezona Darivanja" sa ciljem da se poboljšaju uslovi odrastanja i obrazovanja dece još u njihovom najranijem detinjstvu. Za ovu namenu za sve korisnike Vip, Telenor i Telekom mobilnih operatera otvoren je poseban humanitarni broj 2205, koji simbolično predstavlja datum Novakovog rođendana, a cena poruke iznosi 100 dinara, dok se donacije mogu uplatiti i preko linka https://fundraise.novakdjokovicfoundation.org/. Inspirisani ljubavlju i podrškom koja je pristigla iz svih delova sveta, Novak i Jelena Đoković su i ove godine odlučili da dupliraju svaku pristiglu donaciju.

Izvor: Promo
Foto: Jelena Ivanović

Pogledajte još