VEĆ ČETIRI GODINE POKUŠAVAJU DA ME OTERAJU SA RTS-A: Vesna Dedić progovorila o izbacivanju emisije "Balkanskom ulicom" iz programske šeme

Emisija Vesne Dedić (52) "Balkanskom ulicom" nije se emitovala u nedelju, 5. januara, kada je trebalo da obeleži punih 18 godina postojanja.

Vesna je saopštila da neće biti prikazana specijalna emisija, te da joj je sredinom decembra saopšteno da 5. januara emisija nije uvrštena u programsku šemu.

Poznata voditeljka kaže da bi Olivera Kovačević (52) trebalo da objasni zbog čega je odlučeno da se umesto emisije "Balkanskom ulicom" emituje druga emisija.

- Rođendansku emisiju, povodom 18 TV sezona, su samo izbacili iz programske šeme. Sledeće nedelje normalno ide. Valjda. (smeh) Rade to svake godine... Ja snimim novogodišnju emisiju, a oni je izbace iz šeme. Olja Kovačević treba da kaže zašto je u mom terminu odlučeno da ide "Sat", a ne specijal "Balkanskom ulicom" - kaže Vesna.

Na pitanje da li takve odluke tumači kao signal da treba da ode sa RTS-a, odgovara potvrdno i kaže da već godinama pokušavaju da je oteraju.

- Već 4 godine pokušavaju da me oteraju: emisija je sa 48 minuta skraćena na 35, što je premalo za ispovedni intervju, promenjen je termin emitovanja dva puta, nema fiksni termin emitovanja, zabranjeni su političari i biznismeni i neki umetnici čime mi je sužen izbor gostiju i eksluzivnost gostiju, kada zbog nekog direktnog prenosa treba da izbace iz šeme neku emisiju to je uvek "Balkanskom ulicom", primam platu ne kao autor emisije već znatno manju kao urednik... I još milion stvari koje ugrožavaju kvalitet emisije i ponižavaju mene kao novinara - objašnjava voditeljka za Telegraf.rs.

- Žalila sam se Upravnom odboru koji je tražio od Dragana Bujoševića, Olje Kovačević i Vladana Čkrkića da objasne kriterijume po kojima moju emisiju često izbacuje iz programske šeme i skraćuju na pola sata - zaključila je Vesna.

Sa RTS-a je Telegrafu poslata zvanična izjava:

- Emisija nije ukinuta. Stefana Milenkovića gledamo u "Balkanskoj ulici" 12. januara.

Izvor: Novosti/Telegraf.rs
Foto: dedicvesna/Instagram

Pogledajte još