I KADA TELEFONSKI FLERTUJETE VODITE RAČUNA: I pravopis ostavlja utisak u ljubavnim porukama

U želji da se dopadnete osobi sa kojom ste tek počeli da flertujete, sigurno se trudite da svaku poruku završite bar znakom pitanja ili tačkom, čemu inače možda niste skloni. Dok poštovanje pravopisa tokom dopisivanja mnogi ocenjuju kao značajan filter kroz koji propuštaju potencijalnog partnera, neke studije pokazuju da to i nije toliko dobro.

Ukoliko ste po tom pitanju uvek besprekorni i vodite računa da svako slovo bude tačno ispisano, a svaka rečenica beskrajno smislena, gramatički pravilna i označena znacima interpunkcije, rizikujete da sagovornik pomisli da ste neprirodni i neiskreni. Do takvog zaključka je došao tim naučnika sa Univerziteta u Binghamtonu. Istraživači su sproveli studiju među studentima koji su čitali poruke na ekranu i papiru, a zatim donosili procene o onima koji su ih napisali.

Ispostavilo se da su ljudi koji nisu koristili tačku i znak pitanja ocenjeni kao iskreniji i spontaniji. Oni koji su upotrebljavali smajlije su takođe bolje prošli od onih čije su poruke izgledale kao pismeni sastav iz škole.

Izvor: Novosti
Foto: Ilustracija/Freepik.com

Pogledajte još