MALI SIGNALI: Sedam znakova da vaš partner nije i vaša srodna duša

Puno se piše i govori o tome šta su srodne duše i kako ih prepoznati kada ih sretnemo. A kako ćemo znati da neko nije naša srodna duša?

Ako vaš odnos s nekom osobom ima ovih sedam obeležja, onda ona verovatno nije vaša srodna duša, iako vam se možda čini da jeste.

1. Ne možete u potpunosti da joj verujete

Najbolji odnosi uvek se zasnivaju na poverenju. Ako sumnjate u svog partnera i neke aspekte vašeg odnosa, verovatno još niste pronašli svoju srodnu dušu.

2. Osećate se loše u njenoj blizini

Kada ste sa svojom srodnom dušom, čini vam se da su vaše brige jednostavno nestale. S kakvim god stresom ili problemom da se suočavate, osećate da možete da ga rešite, uz podršku srodne duše. Ako se osećate teskobno i zabrinuto kad ste s partnerom, nešto nije kako treba.

3. Zamišljate sebe s drugima

Svi smo mi ljudi i ne možemo sebi da zabranimo da uočavamo privlačne osobe oko sebe, čak i kad smo u društvu naše srodne duše. No, postoji razlika između opažanja i zamišljanja sebe u odnosima s drugima. Kod srodnih duša, misao o bivanju s nekim drugim jednostavno se ne javlja. Oni znaju da su sreli osobu koja je prava za njih i ne razmatraju druge opcije. Ako često razmišljate o tome kako bi bilo da ste s nekim drugim, verovatno niste sreli svoju srodnu dušu.

4. Ne razumete jedno drugo

Srodne duše gotovo razumeju jedna drugu. Znaju koje su im navike, kako reaguju na određene stvari i znaju naizgled nebitne detalje jedno o drugom. Razumeju osećaje druge osobe i znaju kad je pravi trenutak da porazgovaraju, a kada joj samo trebaju pružiti utehu. Ako ne razumete motive i ponašanje svog partnera, to verovatno nije vaša srodna duša.

5. Ne možete jasno da zamislite zajedničku budućnost

Da li možete da zamislite kako bi to izgledalo ostariti zajedno s vašim partnerom? Imati decu s njim, useliti se u kuću? Ako vam se te ideje čine poput čudnih, stranih zamisli, možda bi trebalo da razmislite da li ste pronašli svoju srodnu dušu, naročito ako ste već duže vreme zajedno. Srodne duše funkcionišu kao tim, a deo toga je stvaranje zajedničke budućnosti sa zajedničkim ciljevima.

6. Umesto da kao osoba rastete, osećate da postajete manje od onoga što ste bili

Jedna od najlepših stvari u odnosu sa srodnom dušom je to što ona podržava vaš emotivni, psihološki, pa čak i fizički razvoj. Ohrabruje vas da se suočite sa svojim strahovima i najdubljim nesigurnostima te da prihvatite istinu o sebi. Stoga nije ni čudo da se srodne duše tako snažno privlače. One razumeju da jedna drugoj pomažu da postanu bolje osobe. Osećate li da vaš odnos stagnira, vaša srodna duša verovatno još negde čeka na vas.

7. Jednostavno znate

Na kraju, ne morate puno da razmišljate da biste otkrili da li ste sreli svoju srodnu dušu ili ne. Kad je sretnete, jednostavno znate. Osećaj je kao da su se sve planete poklopile i sve je savršeno. Ukoliko nemate dubok osećaj poverenja i vere u partnera, on verovatno nije vaša srodna duša.

Izvor: Prva.rs/Sensa.hr
Foto: Ilustracija/Unsplash.com

Pogledajte još