HOROSKOP OTKRIVA: Ko je najveća čistunica?

Ovan

Ovnovi su primer onih koji idu iz krajnosti u krajnost. Mogu da žive pored gomile đubreta i neopranih sudova, ali kad im dođe žuta minuta, čistiće kao da im život zavisi od toga. Toliko će detaljno i mahnito da čiste, da će se ukućani zabrinuti, a Ovan će im dobacivati da su do sad živeli na smetlištu i da samo oni rade po kući.

Bik

Bik je pravi čistunac. Kod Bika sve ide po nekom redu. Napraviće plan poslova po prostorijama i toga se držati, pa ga čišćenje neće iznervirati niti ometati u svakodnevnim aktivnostima. Praviće pauze kako bi nešto pojeli i odmorili se, pa ih ni generalno čišćenje neće učiniti nervoznim kao pripadnike drugih znakova.

Blizanci

Pripadnici ovog znaka veoma su neorganizovani, pa će im teško biti da odrede da li su gotovi i uvek će misliti da još nešto nisu obavili. Dok čiste, nerviraju ih drugi ukućani koji ne pospremaju za sobom i tako im zadaju dodatan posao, mada to inače ne primećuju.

Rak

Pripadnici ovog horoskopskog znaka možemo podeliti dve grupe, na one kojima se nikad ništa ne radi i pospremanje vide kao nužno zlo, ali i one brojnije koji redovno čiste za sobom. Njihova moto je: "Što se mora, nije teško" i odlične su domaćice ako to žele da budu. Neće se opterećivati nevažnim detaljima, jer ako se nešto ne vidi, to ne treba ni da se čisti.

Lav

Lav ne pate od toga da u njihovom stanu sve mora biti uredno i čisto. Oni ne čiste zbog toga što misle da to tako treba ili je red, već isključivo onda kad to njima odgovora ili kad im nered zasmeta. Vole da drugi prepoznaju i cene njihov trud, u suprotnom mogu da budu razočarani.

Devica

Raspremanje, uređivanje i čišćenje glavni su hobi za većinu pripadnika ovog znaka. Zapravo, dovodi se u pitanje da li oni ustvari ikad prestaju da čiste, jer kad su kod kuće, čak i dok se odmaraju, onako usput obavljaju neke kućne poslove. Device će pojačati muziku, otvoriti sve prozore i sistematično pospremati sobu po sobu sve dok dom ne postane besprekorno čist.

Vaga

Iako vole uredan izgled doma, Vage nisu nešto lude za čišćenjem. Mnogo im je važnije da su stvari na svom mestu nego da su podovi, posuđe ili prozori oprani. Ipak, ako imaju dovoljno motivacije, potrudiće se oko pospremanja, ali za to im je najčešće potrebno društvo. Očekivaće od partnera da im se pridruži i ravnopravno učestvuje u čarima čišćenja.

Škorpija

Škorpija će i čišćenju pristupiti sistematično, kao da se radi o rešavanju vrlo važnih stvari. Ozbiljno doživljavaju zadatke, fokusiraju se na jedan po jedan i nema odmora dok traje radna akcija. Radije će provesti deset sati na nogama pospremajući kako bi nakon toga mogli da uživaju, nego da generalno čišćenje rastežu danima, nedovršeni poslovi ih izluđuju.

Strelac

Strelčevi se ponose s tim da su bolji od drugih u svemu što rade. Pripadnici ovog znaka žive u uverenju kako niko ne može da oriba kadu ili prozore kao oni. Nakon što pospreme, zahtevaće i od drugih da se potrude, istovremeno im nabijajući na nos kako bi oni to sami uradili bolje.

Jarac

Pripadnici ovog znaka prave listu šta sve treba da urade, od onog što je neophodno do zadataka koji su dodatni ako bude vremena i volje. Čišćenje je za njih radna akcija kojoj se pristupa ozbiljno i organizovano. U spremanje će uključiti sve ukućane. Podeliće im zadatke, ali će i pregovarati, nudeći zamenu prostorija i poslova. Na kraju ipak uživaju u zadacima koje obave.

Vodolija

Vodolije imaju poseban raspored čišćenja i jedni su od onih kod kojih generalno čišćenje nikad ne traje jedan dan već se rastegne na bar sedam dana. Ustvari, oni vrlo dosledno prate svoj plan, razrađuju napredne tehnike, kako bi skratili vreme, a dok čiste dobiju još 500 ideja kako bi nešto mogli da organizuju.

Ribe

Ribe poslove pospremanja i čišćenja odlažu sve do poslednjeg trenutka, kada im smeće dođe do vrata. Zapravo, oni nisu neki ljubitelji kućnih poslova. Ipak, prihvatiće se posla ako to drugi očekuju od njih i isprozivaju ih za nered. Čim se prihvate posla, spremanje im više nije mrsko, ali to će već zaboraviti do sledećeg čišćenja.

Izvor: Nezavisne.com/Cosmopolitan.rs
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Pogledajte još