TAJNA SREĆNOG ODNOSA: Zajednički, a odvojen život kao recept za uspešan brak

Posle venčanja, parovi se najčešće ne razdvajaju, ali sve je više onih koji se odlučuju da žive odvojeno.

Glumica Gvinet Paltrou i njen suprug Bred Falčuk žive zajedno samo četiri dana nedeljno, a glumica Helena Bohman Karter i reditelj Tim Barton žive istoj kući u Londonu, ali odvojeno. Da li je zajednički ali odvojen život tajna dugotrajnog i srećnog braka?

Advokatica Elspet Kinder, koja je partner u kompaniji "JMV Solicitors", jedan je od vodećih advokata za razvode. Zastupala je mnogo ovakvih klijenata i za "Dejli mejl" preporučila nekoliko saveta za parove koji se odluče da žive zajedničkim odvojenim životom.

Istakla je da predbračni ugovori nisu preporuka samo za bogate i slavne osobe, već da su korisni za sve da bi se zaštitili individualni interesi. Najvažnije je da se parovi dogovore gde će živeti i provoditi vreme i da li će putovati zajedno.

Druga važna stvar je da se imovina zadrži u slučaju razvoda, jer sve stečeno u braku deli se na pola. U slučaju da imate decu, veći procenat imovine pripada roditelju koji će se brinuti o deci. Ako razdvojite imovinu i bankovne račune, ne znači da ste sve rešili. Neophodan je i pisani trag da biste se zaštitili.

Dodaje da mladenci ne razgovaraju o smrti, ali je ova tema neizbežna. Preporuka psihologa je da se o teškim temama razgovara što pre.

- Zajednički odvojen život može da bude srećan izbor, ali je neophodno da parovi zaštite lični interes - rekla je advokatica.

Izvor: RTS
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Pogledajte još