DVA DANA NAKON ROČIŠTA SA BIVŠOM SUPRUGOM: Slavko Beleslin ostao bez emisije na RTS-u

Emisija voditelja Slavka Beleslina „Šta bi posle? (Flešbek)“, oko koje se sudi sa suprugom, navodno je ostala bez termina na RTS, pišu domaći mediji.

Poslednja epizoda ovog kviza emitovana je 3. februara u terminu od 21.45 na prvom programu Javnog servisa, samo dva dana pre nego što je voditelj imao ročište s bivšom suprugom Ivom Šiđanin, po tužbi da joj je ukrao autorstvo za ovaj TV projekat.

Izvori sa Javnog servisa istakli su da je na odluku da se emisija više ne emituje kod njih delovalo više faktora. Beleslin je imao potpisan ugovor za određeni broj epizoda i to je ispoštovano. U programskoj šemi na sajtu RTS piše da je prikazano ukupno 16 emisija „Šta bi posle?“, i to u septembru dve, u oktobru i novembru po četiri, u decembru tri, u januaru dve i u februaru jedna. Prvobitni plan Javnog servisa bio je da se saradnja nastavi sve do kraja TV sezone u junu, ali se od toga odustalo.

Bitno je uticalo i to što je gledanost Slavkovog projekta bila slaba, kao i nezainteresovanost publike da učestvuje u interaktivnom delu emisije, s obzirom na to da je „Flešbek“ podrazumevao da gledaoci mogu da se uključe preko telefonske aplikacije. Povod je svakako, kažu naši sagovornici, bio i sudski spor koji Beleslin ima s bivšom suprugom Ivom Šiđanin. Ona ga je tužila zbog toga što je potpisao sebe kao autora pomenutog projekta, a istina je, kako ona tvrdi, da su zajedno sve osmislili još dok su bili u braku.

Služba za odnose s javnošću RTS se oglasila i potvrdila da je snimanje emisije završeno.

- Emisija „Šta bi posle?“ završena je. Sve snimljene epizode - prema planu i potpisanom ugovoru, emitovane su u periodu od 23. septembra 2019. do 3. februara 2020.

Iva Šiđanin, bivša voditeljeva spruga kaže da nije upoznata sa odlukom.

- Septembra 2018. godine, uz tužbu za razvod braka, podnela sam i tužbu za osporavanje njegovog autorstva na projektu „Flešbek“. Na stvaranju i razvoju ideje, njenom uobličavanju u projekat, pripremi za plasman na tržište, zajedno smo radili skoro pet godina, ali kako nije želeo da prizna moj rad i kako je i moje ideje prisvojio kao svoje, odlučila sam da koautorstvo dokažem sudskim putem. Trenutno nemam nikakve informacije o tome šta se dešava s projektom, to jest da li će emisija biti emitovana ili ne u narednom periodu. Razlog mog razvoda nisu bile nesuglasice u vezi sa ovim projektom. One su nastale tek nakon odluke da se razvedem - rekla je Iva Šiđanin, dok Belslin sa druge strane kaže da su nove sezone i nove priče za pomenutu emisiju u pripremi.

- Emitovanje prve sezone emisije „Šta bi posle? (Flešbek)“ od 16 epizoda završeno je u skladu sa ugovorenim planom emitovanja. Nova sezona i nove priče su u pripremi.

Izvor: Kurir.rs
Foto: Hello!/Arhiva

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.