PLAŠE SE POVREĐIVANJA: Koji horoskopski znakovi izbegavaju ljubavne veze?

Kada sa nekim započinjete vezu preuzimate rizik da na kraju ostanete povređeni. Upravo toga se boje određeni horoskopski znakovi koji daju sve od sebe da se ne prepuste osećajima i ne vežu za druge.

Ovi horoskopski znakovi beže od veze glavom bez obzira.

1. Vodolija

Vodolije su stručne u držanju emotivnog razmaka. Što se manje vežu, manje su šanse da budu povređeni. Oni uživaju u društvu ljudi, ali drže sigurno odstojanje. U većini slučajeva deluju indiferentno, ali je to samo maska kojom se štite.

2. Strelac

Strelac želi da stvari budu lake i jednostavne. Pripadnici ovog znaka bili su povređeni puno puta i ne žele opet prolaziti kroz to. Da bi izbegli vezu, Strelci često menjaju stvari, najčešće svoju lokaciju. Ako znate da uskoro odlazite, lakše vam je da se suzdržite od veze. Problem je u tome što Strelci nisu indiferentni – njima je zapravo jako stalo, ali im je lakše da ignorišu emocije i nastave dalje.

3. Devica

Za Device je emotivno uzdržavanje zapravo mehanizam odbrane. Ako im nije stalo, manja je šansa da će biti povređene. One će biti iskrene i otvoreno će vam reći da trenutno nisu spremne za vezu, ali da će u budućnosti možda biti. Pripadnici ovog znaka neće ulepšavati stvarnost niti vam davati lažnu nadu.

4. Vaga

Vage se boje bilo kakvog emotivnog bola i patnje pa će održavati površan odnos, bez dubokih emocija. One ne žele nevolju, ne žele nikog iznervirati ni ikome slomiti srce. One će radije biti na odstojanju i sigurne nego da rizikuju da osete ljubav jer te osećaje povezuju s patnjom pa će se kriti iza svog debelog zida.

5. Blizanci

Kada se emotivno vežete, počinje vam biti stalo, a ako to ne završi dobro, vi ne možete ignorisati svoje emocije. Zbog tog bola koji su ranije preživeli, Blizanci najčešće izbegavaju vezu pa ignorišu vlastite osećaje i čekaju da oni nestanu. Ako osete da je neko previše zainteresovanza njih, a Blizanci nisu sigurni u tu osobu, spremni su okončati vezu pre nego što ona i počne, samo zbog straha od toga da će biti povređeni.

6. Ovan

Ovnovi izbegavaju vezu skrećući sebi pažnju i ispunjavajući svoj raspored jer ne mogu biti povređeni ako nemaju vremena posvetiti se nekome. Oni su previše zauzeti da bi se brinuli jedni za druge, ali to im ne polazi uvek za rukom. Ovnovi i dalje imaju onih nekoliko minuta kada ostanu sami sa svojim mislima i razmišljaju o onome što su preživeli zbog ljubavi, zaboravljajući na pozitivne strane i lepe emocije.

Izvor: Index.hr
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.