Pogledajte tribinu "Niste sami" održanu u Srednjoj školi "Svetozar Miletić" u Novom Sadu (video)

Prva tribina u 2020. godini, u okviru kampanje "Niste sami", održana je 28. februara u Srednjoj školi "Svetozar Miletić" u Novom Sadu.

Na tribini su ovom prilikom govorili: Neda Gligić, umetnica, rodom iz Šida, koja se оd sedamnaeste godine, nakon izliva krvi u mozak i dve nedelje provedene u komi, vrlo hrabro bori kako bi nastavila sa normalnim funkcionisanjem, a čija priča je posebno dirnula srendjoškolce; Aleksandar Plavšić, predstavnik centra "Srce"; Dobrila Marković, predstavnik OPENS -a i Natalija Lazić, pozorišni producent, majka devojke sa autizmom.

U oktobru 2018. godine, pod pokroviteljstvom Predsednice Narodne skupštine Republike Srbije, Ministarstva za rad, boračka i socijalna pitanja i UNICEF-a - pokrenuta je kampanja "Niste sami!" sa ciljem prevazilaženja predrasuda prema mladim osobama sa problemima mentalnog zdravlja i invaliditetom.

Nakon prve konferencije održane u Domu Narodne skupštine u Beogradu 11. oktobra 2018., održane su tribine u još šest gradova širom Srbije (Bačka Palanka, Novi Sad, Požarevac, Zaječar, Niš i Čačak).

Tokom 2019. godine, održano je ukupno 12 tribina, a sa kampanjom nastavljamo i u 2020. godini.

Tribina se organizuje uz podršku Narodne skupštine Republike Srbije, Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Kancelarije za ljudska i manjinska prava, a pod pokroviteljstvom: AMS, MTS - Telekom Srbija, Eurobank, Udruženja Petrovaradin Media i Best Fest.

O čemu se sve tokom tribine diskutovalo poslušajte na video snimku u nastavku:

Pogledajte još