BEZ PUBLIKE NA UTAKMICAMA, ŠKOLE NEĆEMO ZATVARATI: Ana Brnabić saopštila najnovije mere zaštite od širenja korona virusa

Premijerka Ana Brnabić, održala je danas sednicu Vlade Srbije, a nakon sednice, obratila se medijima. Ona se na početku obraćanja zahvalila stručnjacima koji su se okupili.

- Dve teme su bile na stolu: prva publika na fudbalskim utakmicama. U nekim zemljama je dozvoljena publika, ali u tim zemljama postoje mere kojih se publika drži... Moja molba je bila da ipak ne dozvolimo publiku na fudbalskim utakmicama, sa čime su se stručnjaci složili - navela je ona.

Brnabić je najavila da će na sednici u 13 sati biti odneta ta odluka zbog psiholoških razloga i radi preventive.

Brnabić kaže da je druga tema sastanka, koja je jako osetljiva, bila i mera zatvaranja škola, vrtića i fakulteta.

- Čini mi se da je i predsednik Srbije insistirao da razmotrimo to još jednom, moje je mišljenje da bismo to i trebali da uradimo... Stav struke je da nema nikakvog stručnog opravdanja i osnove da u ovom trenutku zatvaramo škole, vrtiće i fakultete.

Brnbabić kaže da bi zatvaranje tih obrazovnih ustanova bilo kontraproduktivno u ovom trenutku, jer bi se deca verovatno okupljala.

- Pored našeg političkog insistiranja, svi razumeju i paniku i histereiju u društvu, ali u ovom trenutku ne postoji stručno opravdanje i ja ne mogu da donesem tu odluku suprotno stavu struke - navela je Brnabić.

Premijerka je rekla da je u ovom trenutku svaki dan važan i dodala da je mnogo manja kontrola ako deca nisu u školama.

Izvor: Novosti
Foto: Kurir TV - YouTube/PrintScreen

Pogledajte još