RUSIJA SE ODAZVALA POZIVU PREDSEDNIKA VUČIĆA: Evakuacija srpskih studenata specijalnim letom iz Moskve

Specijalnim letom iz Moskve u Beograd će oko 19 časova doputovati grupa od 90 srpskih studenata, saznaje BK televizija.

Iako je Aerodrom "Nikola Tesla" za vreme vanrednog stanja odlukom Vlade zatvoren za međunarodni saobraćaj, osim za humanitarne letove i kargo saobraćaj, avion kompanije "Aeroflot" dobio je posebnu dozvolu da može da sleti u prestonicu Srbije. Velike zasluge za to pripadaju Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, koje predvodi Zorana Mihajlović.

Ovu informaciju potvrdio je narodni poslanik Dragomir J. Karić, član Parlamentarne grupe prijateljstva sa Rusijom u Narodnoj skupštini. On je istakao da je saradnja između dve države na visokom nivou i u najtežim trenucima, kakvi su upravo ovi kada se ceo svet bori sa opakim korona virusom, a sve to pre svega zahvaljujući strateškom partnerstvu koje uspešno neguju predsednici Vladimir Putin i Aleksandar Vučić.

- Prijateljska Rusija se odazvala pozivu predsednika Vučića i obezbedila avion za evakuaciju srpskih studenata koji se školuju na prestižnim ruskim univerzitetima. Svi oni su prošli zdravstvene kontrole pre nego što su se ukrcali na ovaj specijalni let. Ovo je bio jedini način da se vrate u Srbiju svojim porodicama - rekao je Karić koji je bio u stalnoj koordinaciji sa konzulom Srbije u Rusiji Milanom Živkovićem.

Iskrenu zahvalnost Karić je izrazio i ruskom ambasadoru u Srbiji Aleksandru Bocan-Harčenku, koji je umnogome doprineo da se ovaj specijalni let realizuje.

Autor: Nadlanu.com
Foto: Promo

Pogledajte još