NAJVEĆE BOGATSTVO JE MOJA PORODICA: Milica Milša iskreno progovorila o životnim vrednostima

Milica Milša ovih dana deo je skoro svakog doma u Srbiji jer serija u kojoj igra jednu od glavnih uloga beleži sve veći uspeh. Kako je njen suprug Žarko Jokanović napisao scenario, ne krije da kao malo dete iščekuje svaku novu epizodu koju napiše, te da traži da epilog sazna pre svih.

- Kada on napiše epizode, jednu, dve, tri, zavisi koliko ih izbaci u jednom momentu, ja ih pročitam pre ostalih glumaca. Imam tu privilegiju da pročitam i uživam u tome. Na jednoj sceni se toliko smejem, pa dođe druga scena gde se zaista isplačem i kažem: "Bože, što je ovako uzbudljivo". Kada se završi epizoda kažem: "Daj mi još", a on: "Čekaj". "Šta će da bude?", pitam. A on opet: "Pa čekaj".

U kojem segmentu uloge ste se vi pronašli?

- Ada je višeslojna osoba. Ona je žena borac, žena koja drži do sebe i do svoje porodice. Ona nije samo jedna okrutna bogatašica koja ne preza ni od čega. Ona je socijalno osvešćena, čuva svoje radnike, dobra je i pravedna. Ako neko krene na njenu decu, na njenu porodicu, tu će Ada stati i pucati iz svih oružja.

Hoćete reći da je to slučaj i kod vas privatno?

- Pa jeste. Njena rečenica u kojoj sam se pronašla je: "Za dve stvari ujedam kao ris, za porodicu i za pravdu." Ne ličim baš skroz na Adu. Imam poneku osobinu, kao što svim likovima udenemo svoje osobine. Nisam nijedan moj lik koji sam do sada tumačila u potpunosti. Naravno, ostavimo deo sebe u tim likovima. Nemoguće je ne dati sebe. Dosta uloge utiču na nas.

Da li danas bogatstvo i novac kvare ljude i oblikuje ih da budu negativni? Na početku serije smo imali priliku da vidimo da je Aleksa postao bahat zahvaljujući enormnoj količini novca koju ima.

- Nikada privatno nisam bila okoreli bogataš, ali generalno mislim da ne treba imati velike pare, taman je to problem kao i nemati pare. Zlatna sredina je divna. Ne valja kada novac postane vaš gospodar. To nije dobro. Kada ste opterećeni novcem zato što ga nemate ili kada ste opterećeni zato što ga mnogo imate. Treba imati novca da živite lepo i ugodno, to bi bilo idealno. Materijalno bogati zapravo nisu srećni jer sreća ne leži u materijalnom. Sreća leži u duši, srcu, porodici, prijateljima. To je nešto što se ne može kupiti. To se zaslužuje. Ne bih volela da budem mnogo bogata. Volela bih da imam neke pare da lepo živim, da mi bude prijatno, da ne razmišljam da li ću imati da platim struju, šta da kupim. Ali da imam avione, kamione, jahte, ja to stvarno ne želim.

Čini se da je to deo vaspitanja. Koliko je onda bitno da biološki roditelji utiču na odgajanje dece? Ranije ste pričali da vaš sin ima samo Žarka koji mu nije biološki otac. Ali koliko je potrebno da i biološki otac bude uključen u celu priču?

- Ako je otac pravi - da. A ako nije onda - ne. To mislim i za majku. Majka je ona koja je negovala dete, takođe i otac. Ja sam sa mojim sinom pod miškom bukvalno pobegla. Niko nije pobegao od kolača. Jasno je zašto ja nisam ostala u nekim uslovima koji nisu odgovarali prvenstveno za dete.

Šta je vaše najveće bogatstvo?

- To je moja porodica. Žarko, koji je divan čovek, divan muž i divan otac. Naravno, naš sin Antonije, koji je porastao u predivnog čoveka. On je naš ponos. Tu je tetka Lila, samo mi je ona nažalost ostala. Imam, naravno, braće i sestre, ujnu moju. I, naravno, Lea, psa. Ona je više nego član. Ona je moj vlasnik, a ne ja njen.

Izvor: PulsOnline.rs
Foto: milicamilsaisakovic/Instagram

Pogledajte još