ŠEST PORODICA SA MALOM DECOM 24 SATA ČEKALO NA TESTIRANJE: 300 državljana Republike Srbije smešteno u studentskom domu u Beogradu

Više od 300 državljana Srbije trenutno se nalazi u studentskom domu "Kralj Aleksandar I" u Beogradu, gde su ceo dan čekali na testiranje na koronavirus. Među njima je i šest porodica sa malom decom.

Novosađanin čije je ime poznato redakciji javio nam se i ispričao koliko dugo su čekali na testiranje.

- Avion koji je iz Abu Dabija u nedelju sleteo u Beograd prošao je potrebnu proceduru, a od nadležnih na aerodromu "Nikola Tesla" dobijena je informacija da niko od 140 putnika nije imao temperaturu na termalink kamerama, da bi zatim bili prosleđeni dalje u dom "Lola" na Bulevaru Kralja Aleksandra. Razumemo strah i potrebu države da vodi računa o svojim građanima u doba pandemije, iako dolazimo iz područja koje je manje pogođeno virusom, nego naša zemlja, ali ne razumemo zašto je šest porodica sa malom decom i bebama dovedeno u uslove koji nisu adekvatni za normalno funkcionisanje. Vojnici koji su ovde ispunjavaju svoje zadatke, veoma su ljubazni i tolerantni, ali nam nisu rekli kada ća nas pustiti. Smatram da je normalno da porodice sa bebama i malom decom puste svojim kućama pa da naknadno pošalju doktore sa testovima i da se ispoštuje procedura koja je od strane države propisana. Sve ostalo nema smisla jer su deca i bebe najosetljivija kategorija a uslovi u domu su neprihvatljivi za njih. Večeras su nam napokon izvadili briseve, i to samo porodicama sa malom decom, ali nemamo informaciju kada će stići rezultati. Još jednom ću napomeniti da se ovde nalazi 300 osoba koje su došle letovima iz različitih država i to apsolutno nije bezbedno za bebe i decu, a o ostalim nedostacima nema potrebe da govorim jer ovde nema frižidera, šporeta, krevetaca... S obzirom na to da su nam brisevi uzeti pre pola sata i da uzorci tek treba da se nose na testiranje neprihvatljivo je da ih sa bebama čekamo ovde. Samo želim da zaštitim svoju porodicu i porodice koje su se našle u sličnoj situaciji.

Autor: Nadlanu.com
Foto: Nadlanu.com

Pogledajte još