Madlena Cepter prva dobitnica nagrade Zlatni venac

0

BEOGRAD, 27. decembra 2010. (Beta) – Novoustanovljena nagrada "Zlatni venac", koju Minsitarstvo kulture Srbije dodeljuje za poseban doprinos razvoju kulture kroz mecenstvo i donatorstvo, dodeljena je Madleni Cepter, saopšteno je iz Minsitarstva kulture.

BEOGRAD, 27. decembra 2010. (Beta) – Novoustanovljena nagrada “Zlatni venac”, koju Minsitarstvo kulture Srbije dodeljuje za poseban doprinos razvoju kulture kroz mecenstvo i donatorstvo, dodeljena je Madleni Cepter, saopšteno je iz Minsitarstva kulture.

Komisija koja je odlučivala o ovom priznanju, odlučila je da prva nagrada “Zlatni venac” pripadne Madleni Cepter, koja je “visokim kriterijumima ugradila svoje ime i značajna materijalna sredstva u kulturu i umetnost današnjice, što predstavlja pravi podvig koji traje već dve decenije”, piše u saopštenju.

U obrazloženju Komisije se navodi da je Madlena Cepter u Zemunu, na starim temeljima, napravila novo zdanje Opere i pozorišta “Madlenianum”, u kojem gostuju vrhunski umetnici iz zemlje i inostranstva, kao i da je već 10 godina sponzor nagrade “Žensko pero” i da daje donacije za nagradu “Dobričin prsten” za životno glumačko ostvarenje.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.