KRIV SAM, MNOGO MI JE ŽAO: Đani progovorio nakon što mu određen tromesečni pritvor

Pevač Radiša Trajković Đani, njegova žena Slađana, ali i folkerov kolega Mitar Mirić i fudbaler Aleksandar Prijović priznali su danas krivicu na saslušanju u Trećem osnovom tužilaštvu i na osnovu sporazuma saglasili se da budu osuđeni na po tri meseca kućnog zatvora.

Oni su uhapšeni po nalogu III OJT zbog sumnje da su izvršili krivično delo nepostupanja po zdravstvenim propisima za vreme epidemije. Ukupno je uhapšeno 20 osoba, a devojci Đanijevog sina, koja je u drugom stanju, krivična prijava podneta je u redovnom postupku. Osumnjičeni su boravili tokom dana u kafiću elitnog hotela, družili se, ispijali pića, iako je zabranjeno okupljanje u zatvorenom prostoru, a Đani i Slađa su sada izneli više detalja o privođenju i svemu što se dogodilo u prethodna dva dana.

- Nemam pojma šta se desilo. Nigde na vratima hotela nije stajalo da je zabranjen ulaz ili da je samo za goste hotela. Odneli smo prijateljima lekove, a onda se u jednom momentu pojavio policajac i tražili su legitimacije. Pokazala sam mu i pitala ga o čemu se radi. U prvom trenutku su mi rekli: "Ništa, samo vršimo proveru". Pošto smi nisu vratili dokumenta, ponovo sam upitala u čemu je problem? Onda su mi rekli, imali ste sreće. Pitam kako to mislite? Niko od vas nije bio u izolaciji, ali pošto ste prekršili policijski čas morate sa nama u policiju. Odveli su nas u stanicu na Novom Beogradu, tamo uzeli izjavu, a potom nam rekli da moramo da idemo u zatvor jer smo prekršili mere vandrednog stanja. Nismo smeli da budemo na mestu gde je više od dvedeset ljudi, ali to nigde u hotelu nije stajalo, niti nas je neko upozorio o tome. Mislila sam da se neko šali sa nama - tvrdi Slađa za "Blic".

- Svakog posebno odvode u ćeliju. Dva dana su nas držali u pritvoru, svakog odvojeno i nismo mogli ni da se vidimo. Ali, moram da kažem, divni su ljudi, policija i inspektori. Rade svoj posao maksimalno perfektno i bez greške. Mi smo pogrešili, nismo trebali da idemo u hotel, nismo znali da je zabranjeno i da su takva pravila. Jedino što se su mi napisali kaznu u životu to je bilo za pojas i ovo sada. Nikada ništa nisam uradila loše - dodala je ona, pa opisala noć u pritvoru:

- Uplašila sam se. Užaš je bila prva noć u ćeliji, ne želim nikome nikada da to doživi. Jezivo iskustvo, mislila sam da je sve ovo košmar što nam se dešava. Želim samo da što pre prođe sve i da odem kući da se istuširam, odmorim i naspavam. Nismo izlazili, niti smo imali potrebu, ovo je bilo prvi put posle mnogo dana. Svi me zovu, nikome se ne javljam. Idem kući da se odmorim. Ne mogu više sve ovo - navodi pevačeva žena, dok je Đani naveo:

- Veoma mi žao što se desilo. Neprijatno mi je veoma. Poštujem pravila i nisam verovao da ovo može da se dogodi. Tačnije nemam ni jednu kaznu, nikada nisam osuđen, niti privođen. Ovo mi je prvi put. Užaš je bilo u ćeliji. Nisam ni spavao, dve noći oka nisam sklopio. Jedva čekam da se sve ovo završi i da se vrati stari život i sve ono što je bilo pre ovog strašnog virusa. Odoh da se odmorim, ne mogu više.

Izvor: Blic.rs
Foto: djanimusic/Instagram

Pogledajte još