Sigurnosne i lovačke čizme − hit

Preduzeće "Tigar obuća" beleži rast izvoza od 92 odsto u odnosu na isti period prošle godine, pri čemu je prodato 13 odsto više pari obuće, izjavio je Zoran Đorđević, direktor marketinga i komercijale kompanije "Tigar obuća". On kaže da su tokom prvih šest meseci ove godine najveće učešće u prodaji imale sigurnosne i lovačke čizme, kao proizvodi s višim cenama, koji se izrađuju za brendove "Nokian" i "Hanter", što je od strateškog značaja za dalje poslovanje. Razvoj programa sigurnosnih čizama kroz proizvodnju za druge brendove, ali i kroz afirmaciju sopstvenog brenda velika je perspektiva "Tigar obuće", posebno zbog zakonskih regulativa u zemljama Evropske unije, koje su veoma rigorozne kada je u pitanju zaštita zaposlenih na radu, dodaje Đorđević. 

- Ovo je okolnost koju "Tigar obuća" svakako treba da iskoristi prilikom pozicioniranja na tržištu. Ovih dana sertifikuju se proizvodi s našim imenom, tako da ćemo uskoro tržištu ponuditi vatrogasnu, šumarsku i klasičnu sigurnosnu čizmu, i to pod brendom "Tigar". U segmentu lovačkih i ribolovačkih čizama, razmatramo mogućnosti za izmenu đona i uvođenje novih materijala, kože i tekstila, u izradi ove vrste obuće, što su trendovi na svetskom tržištu - naglašava Đorđević. 

Prema njegovim rečima, ekspanzija izvoza u prvom delu godine zabeležena je na tržištima Finske, Velike Britanije, Francuske i Nemačke, kroz sigurnosni program. U kontaktima na sajmovima i u razgovorima s kupcima otvorene su mogućnosti i za plasiranje proizvoda u Češku i Slovačku, povećanje obima prodaje na hrvatskom tržištu, a postoje realni izgledi za pojavljiivanje u Mađarskoj, gde do sada nije bilo "Tigrove" obuće. Perspektiva daljeg razvoja fabrike je u stalnom nalaženju novih tržišta, kao što su Rusija, Belorusija i Ukrajina, ali i povećanju udela na postojećim. 

- Konkurencija u inostranstvu je veoma jaka i u ekspanziji, a odnos snaga na tržištu se često menja. Projektom modernizacije "Tigar obuće", koji će se realizovati dislokacijom fabrike, stvaraju se, između ostalog, i dobri uslovi za suočavanje s konkurencijom van zemlje - kaže Đorđević i dodaje da je investicija u modernizaciju proizvodnje neophodna na putu daljeg razvoja. "Tigar obuća" u narednom periodu uvodi i novi model prodaje na domaćem tržištu, kroz stvaranje mreže partnerstava sa samostalnim trgovinskim radnjama u Srbiji, čija je osnovna delatnost prodaja obuće. Na taj način će biti dodatno ojačana prodaja "tigar" obuće u našoj zemlji, što je neophodna osnova za poslovanje u inostranstvu.

("Pregled“)

Pogledajte još