ZAŠTITIO RADNA MESTA AMERIKANACA: Donald Tramp obustavio izdavanje zelenih karata

Američki predsednik Donald Tramp najavio je da će potpisati izvršnu naredbu o "privremenom obustavljanju imigracije u SAD" zbog koronavirusa.

- U svetlu napada nevidljivog napijatelja, kao i potrebe da se zaštite radna mesta naših velikih američkih građana, potpisaću izvršnu naredbu o privremenoj obustavi imigracije u SAD - naveo je Tramp na Tviteru.

Tramp je na Tviteru naveo da će nova, 60-dnevna zabrana biti primenjena na one koji traže stalni boravak ili zelenu kartu za život u SAD, ali ne i za sezonske radnike.

- Biće određenih izuzetaka, ali bi zabrana mogla biti produžena na još 60 dana ili duže - dodao je on.

Oko milion ljudi dobilo je zelenu kartu prošle godine.

Analitičari navode da postoje određena pitanja oko detalja ukaza, koji je poslednji u nizu Trampovih koraka za smanjenje imigracije.

Trampova odluka izazvala je kritike od određenog broja demokrata koji predsednika optužuju da samo skreće pažnju sa, kako navode, sporog i pogrešnog odgovora na virus korona.

Tramp je istakao da je odluku doneo kako bi zaštitio američku radnu snagu. Više miliona Amerikanaca ostalo je bez posla nakon što su ih kompanije otpustile usled blokade uvedene radi sprečavanja širenja virusa korona.

Izvor: Agencije
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Pogledajte još