TO JE FESTIVAL PREPUN STRASTI: Elena Karaman Karić danas slavi Beltane! (FOTO)

Dizajnerka  Elena Karaman Karić posvećena je određenim spiritualnim ritualima koje često deli sa pratiocima na društvenim mrežama.

Naime, Elena je na socijalnoj platformi Instagram objavila svoj selfi i u opisu objave poručila da je danas Beltane, pa otkrila šta to znači i o čemu je zapravo reč:

- Srećan Beltane. Danas odajemo počast svetom plesu ženstvenog i muškog karaktera koji se kreće kroz sve stvari. Beltane je jedan od mojih najdražih "Svetih Dana" . To je jedan od osam festivala na kolu godine koji označava skretanje ciklusa Majke Prirode. Sve se odnosi na čast i proslavu života. Vatre su paljene u zajednicama i ljudi bi se okupljali i slavili ovu sočnost unutar svih nas. Poljoprivrednici bi u starom vremenu vozili svoju stoku između dva velika ognjišta radi zaštite i čišćenja. To je festival vatre, prepun strasti, radosti i kreativnosti. Beltane utelovljuje najstariju ljubavnu priču prirode .. sveto sjedinjenje Boga i Boginje, muško i žensko, zemlju i nebo. Simbolizuje začeće, a energija podržava rađanje ideja, nade i mogućnosti.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Elena Karaman 🌹 (@elena.karamankaric) on

Autor: Nadlanu.com/T.K.
Foto: elena.karamankaric/Instagram

Pogledajte još