SVRBI ME GLUMA: Aleksandar Srećković Kubura otkrio kako provodi vreme u izolaciji

- Dani kovida 19 u početku su mi tekli vrlo sporo, a zatim sve brže, kako su nedelje prolazile. Shvatio sam da imam priliku da radim stvari za koje, od silnog posla, nisam imao vremena. Sada se mnogo više družim s mlađim sinom, a počeo sam da se zanimam i za kuvanje. Čitam, učim rusku poeziju i monologe na engleskom, a takođe pokušavam, ne toliko uspešno, da vežbam u kućnim uslovima. Pronalazim zanimacije, ne bih li stekao lažni utisak da ne gubim vreme. Ali, posle toga, nedostajanje uzbuđenja svakodnevnog kreiranja postajalo je sve veće.

Ovako, priča popularni glumac Aleksandar Srećković Kubura, koji poslednjih godina nije imao vremena za predah od snimanja. Gledali smo ga u filmu "Balkanska međa" i serijama "Istine i laži", "Psi laju, vetar nosi", "Crveni mesec", "Slatke muke", "Preživeti Beograd", "Južni vetar", pa mu je zato prijao, kaže, prinudni odmor u prvim danima izolacije.

Da li ste se navikli na period bez glume?

- Navika je druga priroda, a ja sam već decenijama, posebno protekle dve godine, navikao da snimam, igram predstave, idem na probe i sada mi nedostaje taj ritam. Svrbi me gluma - kaže Aleksandar , koji ove godine proslavlja četvrt veka uspešne glumačke karijere.

Kako ste se prilagodili uslovima života u kućnom karantinu?

- Prilagođavanje je svakodnevno, ali nisam baš našao neki univerzalni recept za svaki dan. Nekad mi je dovoljno da izađem na balkon da me ogreje sunce i da mi ceo dan ima smisla, drugi dan je teži. Moram sebe da podsećam da je svima tako, da je to za opšte dobro ili nam bar tako kažu, kako kad. Pokušavam da razmrdam telo, a time i duh.

Možete li da se družite sa prijateljima u vaša četiri zida?

- Mogu. Imam nekoliko grupa prijatelja na jednoj konferens aplikaciji. Jedna je moja ekipa uživalaca kubanskih cigara i hedonista, druga je iz srednje škole, a treća su glumci koji su mi bliski. Svako veče oko 20.00 sam na nekoj od tih grupa. Pretresamo prethodni dan, zapalimo cigaru, kucnemo se preko mreže i popijemo po piće. U ovakvim situacijama otvaraju se najbolje boce. Humor svima olakšava trenutnu situaciju, šalimo se na sopstveni račun i zasada nam to pomaže.

Kakve će biti posledice kada prođe epidemija korone?

- Siguran sam da će ovakva globalna situacija, ostaviti dosta posledica na celu civilizaciju. Neke će biti dobre, neke ne. Nadam se da strah neće biti primarni pokretač promena, jer bi takve promene vodile ka odumiranju slobode. Ja se, naravno, zalažem za oprez, ali strah i oprez su krajnje različiti pojmovi.

Imate li neki savet za naše čitaoce?

- Čuvajte se, držite se uputstava. Mere ne deluju uvek smisleno, ali su najbolje koje u ovom trenutku imamo i zato ih primenjujte. I naravno, ostanite kod kuće.

Izvor: Novosti.rs
Foto: kubura.kubura/Instagram

Pogledajte još