NEOBIČNO DRUŠTVO ZA GOSTE: Vlasnik restorana prazne stolove popunio lutkama

Kada 29. maja otmeni restoran u Virdžiniji, vlasnik tri Mišelinove zvezdice, ponovo otvori vrata za svoje goste, za stolovima će se naći u neobičnom društvu.

Restoran "The Inn at Little Washington" u Virdžiniji, koji se nalazi na oko sat i po vremena vožnje od glavnog grada Vašingtona, 29. maja će ponovio početi da radi, nakon prinudne pauze zbog epidemije koronavirusa.

Iako su, zbog propisanih mera socijalnog distanciranja, u mogućnosti da gostima ponude samo 50 odsto svojih kapaciteta, osoblje restorana je smislilo kreativan način da sala ne ostane poluprazna.

Da bi atmosfera u restoranu bila uobičajena, a kako se posetioci ne bi osećali usamljeno, za praznim stolovima će sedeti parovi plastičnih lutaka, nalik na one u izlozima prodavnica.

- Oduvek su mi se sviđale plastične lutke. Nikada se ne žale i zabavno je oblačiti ih - objasnio je vlasnik restorana Patrik Okonekl.

Kako bi se lutke uklopile u ambijent restorana koji je osmišljen u stilu 40-ih i 50-ih godina 20. veka, biće obučene u garderobu pozajmljenu od lokalnog pozorišta, koje je rado priskočilo u pomoć.

Restoran je vlasnik tri Mišelinove zvezdice, a poznat je i po tome što telefonski signal u njemu nije baš najbolji, pošto se nalazi u ruralnom delu Virdžinije.

- Trenutno svi žudimo da se okupimo i vidimo sa drugim ljudima. Ne moraju nužno biti pravi ljudi - kaže vlasnik restorana.

Izvor: RTS
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Pogledajte još