NEKOLIKO "DOBRIH" RAZLOGA: Zašto muškarci varaju?

Muškarci varanje ponekad vide kao jedinu opciju kada je im u ljubavnom životu loše ide. Čak se desi i da za to okrive svog prevarenog partnera, bežeći tako od odgovornosti za svoje postupke. Evo nekoliko razloga zbog kojih muškarci varaju.

Mnogi muškarci, kada se suočavaju s krizom srednjih godina, želeći da i dalje budu šarmeri, okreću se varanju. Umesto da se okrenu svojoj devojci ili supruzi u tim godinama, oni traže potvrdu od drugih žena u nekim nedefinisanim odnosima.

Kada se pojave problemi u vezi ili braku, umesto da se suoče s tim, neki muškarci se odluče na varanje. Ovo je svesni "plan igre", koji muškarci osmisle znajući da će njihova partnerka uskoro postati bivša.

Još jedan razlog je posvećenost, odnosno problemi sa njom. Većina muškaraca beži od obaveza. Takođe, neki muškarci su "zaglavljeni" u nerešenim traumama iz detinjstva i ne mogu nikako da napuste krug tog dela života. Ova rana iz detinjstva otežava predanost u vezama u kasnijim godinama i dovodi do toga da oni i ne umeju da vole.

Tragajući za onim što uopšte ne nedostaje u vezi ili braku, mnogi muškarci se okrenu varanju. Često se toliko fokusiraju na negativno i umišljaju da nešto nedostaje u odnosu, a ljubav i privrženost često se nalaze "ispred nosa" muškaraca koji ih ipak ne vide.

Izvor: Superžena
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Pogledajte još