ALEKSANDAR VUČIĆ ČESTITAO VERNICIMA RAMAZANSKI BAJRAM: U vremenima bolesti, straha i strepnje, svaki se čovek okreće Bogu i porodici

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je danas Ramazanski Bajram Reisu-l-ulemi Islamske zajednice Srbije i glavnom muftiji Islamske zajednice u Srbiji.

- Vama i svim vernicima Islamske zajednice od srca čestitam Ramazanski Bajram uz želje za svaki blagoslov od Boga i nagradu za trud i odricanje tokom dugog Ramazanskog posta. U vremenima preteških iskušenja za ceo ljudski rod, u vremenima bolesti, straha i strepnje, svaki se čovek - više i jače nego ikada - okreće Bogu, porodici, komšijama i onim ljudskim i moralnim vrednostima kojima svi težimo - naveo je Vučić u čestitki.

Otuda nam dolazi, ističe predsednik Srbije, i veliki blagoslov u vidu praštanja, solidarnosti, pomaganja, dubokog uvida u to da smo svi braća i da samo zajedno i složno možemo sve da postignemo, sve da pobedimo.

- Hvala vam što ste svojim komšijama i sugrađanima nesebično pomagali tokom nevolje koja je zadesila i našu zemlju, što niste zaboravili potrebite, one koji su bolesni i one koji nemaju, što ste na pravi način ponovo pokazali šta je prava srž Ramazanskog posta i islama kao religije koja neguje najveće ljudske i moralne vrednosti - naveo je Vučić.

- Uz najiskrenije želje za dobro zdravlje, sreću i blagostanje vama i vašim porodicama, još jednom vam čestitam blagosloven Ramazanski Bajram i da ga uvek slavite u miru i radosti u našoj zajedničkoj otadžbini, u našoj prelepoj Srbiji! BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN! - navodi se u čestitki predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Izvor: Tanjug
Foto: Goran Zlatković

Pogledajte još