VREME JE DA SE REŠITE "POMORANDŽINE KORE": Masaža medom skida celulit

Možda ovog leta nećete otići na more, ali ćete verovatno uživati na bazenu ili gradskoj plaži. Ukoliko vam se u prethodnom periodu pojavio celulit, vreme je da se rešite "pomorandžine kore" i spremni dočekate letnju sezonu. Jedan od najefikasnijih načina da to uradite je masaža medom.

Najbolje je da se radi ujutro, odmah nakon buđenja, a u med možete da dodate i nekoliko kapi aromatičnih ulja. Stavite malo meda na vrhove prstiju i masirajte problematično područje, u smeru kazaljke na satu, ali nemojte odvajati prste od površine. Posle masaže višak meda obrišite mokrim peškirom ili isperite toplom vodom.

Umesto masaže, možete da nanesete med tapkanjem i laganim utrljavanjem. Kožu polako stiskajte i štipkajte kako bi se cirkulacija još više poboljšala. Posle 15 minuta ponovite postupak na drugom delu tela gde imate celulit. Masaža ne treba da traje duže od sat vremena i praktikujte je na nekoliko dana, ne svakog dana. Anticelulit masaža ne treba da se radi tokom trudnoće i u vreme menstrualnog ciklusa, a ne preporučuje se ni osobama koje imaju probleme sa venama ili su alergične na med.

Izvor: Novosti
Foto: Ilustracija/Unsplash.com

Pogledajte još