“Najlepša bašta Novog Sada“: Šareni raj porodice Perenčević u Veterniku

Akcija “Najlepša bašta Novog Sada“, koja je prošle godine prvi put uspešno realizovana, nastavlja se i ovog proleća u Novom Sadu.

Medijski pokrovitelji su kompanija Color Media Communications, list “Dnevnik” i Novosadska TV, a od ove godine akcija se organizuje u saradnji i sa Francuskim institutom u Novom Sadu.

Danas vam predstavljamo dvorište Svetlane Perenčević iz Veternika koje na ulazu, a ispred terase krase dva ukrasna duda i prelepi kedar. Sa desne strane nalazi se bunar, dok je iza njega zasađen  japanski javor. U krugu prečnika od oko tri metra nalaze se ukrasni lešnik, božuri, rane perene, bambus, lovor, a malo dalje i kuglasti bagrem i javor, žalosni brest, sitnolisna lipa, ali i voćke kao što su jabuke, kruške, kajsije, višnje i šljive, te i egzotične biljke i voćke poput kivija koje sve zajedno ovoj bašti daju posebnu draž.

Tu se nalazi, naravno i neizostavni deo svake bašte, letnjikovac, oko kog su sazađene razne vrste cveća i ukrasnog bilja kao što su hortenzije, klematis, tekoma i razne perene. Sam plac ograđen je ceom dužinom kombinacijom ukrasnog zida i ograde od zasađenih tuja, a sa ulične strane u kombinaciji sa drvenom ogradom napravljenom od smaragdne tuje što dodatno oplemenjuje ovaj prelepi ambijent.

Bašta je najlepši kutak svakog doma i zato vas pozivamo da pokažete vašu baštu na koju ste tako ponosni, a da pri tome osvojite vredne nagrade (seme, sadnice, saksije i drugo).

Žiri će, kao i prethodne godine, činiti poznate ličnosti, stručnjaci iz oblasti hortikulture i predstavnici medija.

Vaše predloge možete slati do 15.06. putem mejl adrese: najlepsabasta@gmail.com, a sve predloge ćemo objaviti u našim medijima (“Dnevnik” – dnevnik.rs, Novosadska TV, nshronika.rsnadlanu.com).

Podsećamo, prošlogodišnja pobednica bila je Elizabeta Carević iz Sremske Kamenice, koja je osvojila vikend-putovanje u Opatiju u hotelu “Grand hotela Adriatic”.

Sponzor akcije je AMS osiguranje.

Foto: Privatna arhiva

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.