PROTIV RASIZMA I NEJEDNAKOSTI: "LEGO" uveo sankcije Beloj kući i američkoj policiji

Posle protesta izazvanih ubistvom Džordža Flojda, kompanija "LEGO" prestala je sa oglašavanjem proizvoda koji imaju tematiku policijske stanice i policijskih automobila. Povučena je i Lego verzija Bele kuće.

Kompanija je od svojih partnera tražila da povuku marketing za tematske policijske komplete. Na listi je više od 30 kompleta mifigura i datoteka, koje se distribuiraju.

Povučeni su kompleti "policijska jedinica sa psom", "policijska stanica" i "policijki bicikl".

Ovaj potez odražava nedavni trend kod kompanija koje očekuju da potrošač ima svoj glas i da zauzme stav o socijalnim pitanjima.

- Mi smo sa crnom zajednicom, protiv rasizma i nejednakosti - izjavila je Amanda Madore, stariji menadžer za odnose kompanije "LEGO".

Kompanija nije obustavila prodaju - samo oglase za više od 30 proizvoda.

- Namera nam je bila da privremeno zaustavimo sve digitalno oglašavanje kao odgovor na događaje u SAD - potvrdila je Madore.

- Naša misija je da inspirišemo kreativnost, a to uključuje nadahnuće za njih da budu tolerantni, inkluzivni i ljubazni. Ima još posla i doniramo četiri miliona dolara organizacijama u Sjedinjenim Državama posvećenim neprofitnim organizacijama koje podržavaju crna deca i drugi koji svu decu obrazuju u pravcu tolerancije i rasne jednakosti - istakla je Amanda Madore.

Izvor: RTS
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Pogledajte još