MINISTAR PROSVETE MLADEN ŠARČEVIĆ: Život mora da ide dalje, a maturske proslave neka budu pod maskama

Ministar prosvete Mladen Šarčević izjavio je danas da neće biti menjanja odluke o organizovanju ekskurzija i maturskih proslava, uprkos porastu broja zaraženih koronavirusom posle popuštanja mera, jer kako je rekao, sve odluke su donete u skladu sa preporukama Kriznog štaba i da razloga za brigu nema.

- Svi novooboleli su sa blagim ili nikakvim simptomima bolesti. Imamo trenutno jednog osmaka, tri studenta i tri vaspitačice koje su pozitivne na koronavirus, što je ne znam koji promil od ukupnog broja učenika, studenata i vaspitača u Srbiji. Život mora da ide dalje, a maturske proslave neka budu pod maskama - rekao je Šarčević tokom današnje posete Užicu.

Ministar prosvete je naveo i da cela Evropa od 15. juna relaksira sve mere vezane za epidemiju koronavirusa.

- Birajući između toga da mi budemo jedini izolovani ili da treba lično da se pazimo i čuvamo, mi smo izabrali ovo drugo, jer ne možemo zaustaviti život - istakao je Šarčević.

Ministar je naglasio i da se još uvek ne zna kakva će situacija biti od septembra, ali da se prave razni scenariji kako bi se adekvatno odgovorilo raznim situacijama sa epidemijom koronavirusa.

Izvor: Tanjug
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Pogledajte još