POBEDITE JE UZ PET SAVETA: Seksualna frustracija nije smak sveta

Nikome nije lako da prizna, ali mnogima se dešava - seksualna frustracija nije nešto čega bi se trebalo stideti.

Bez obzira na razloge, ovo morate da savladate kako biste imali zadovoljavajući seksualni život.

- Postoji ideja da bi trebalo da uskladite libido partnera sa svojim libidom, ali mislim da to nije nužno. Osobe sa niskim i visokim libidom mogu da budu zajedno - kaže psiholog Megi Dansel.

Ključno je prepoznati problem i pronaći rešenje za svoje probleme.

Ne krivite svog partnera

Iako se možete osećati frustrirano, zbog svoje frustracije nemojte kriviti partnera. Umjesto toga, razgovarajte o stvarima koje volite u seksu i koje biste voleli da radite.

Uživajte u dodiru

Osim na seks, trebalo bi da se fokusirate i na dodire. Ovo je posebno važno za parove sa neusklađenim libidom. Ukoliko se fokusirate na senzulani dodir, partner sa manjim libidom neće osećati pritisak.

Napravite listu stvari koje vam prijaju

Dansel preporučuje da napravite listu stvari u kojima stvarno uživate, ili koje želite da isprobate. Te stvari bi mogle da budu seksualne (gledanje pornografije zajedno) ili samo senzualne (maženje) prirode.

I vi i partner napišite napišite svoje želje na papiriće, a onda ih stavite sve na jedno mesto. Jednom nedeljno možete da ih izvlačite i isprobavate nove stvari.

Koristite "seks-igračke"

Nikada nije loše da malo "začinite" svoj seksualni život. Ukoliko vaš partner nije dovoljan za to, pokušajte sa nekim seks-igračkama.

Posetite terapeuta za parove

Terapeuti su tu za vas. Oni će vas saslušati i učiniti sve što je u njihovoj moći da vam pomognu.

Izvor: Klix.ba
Foto: Ilustracjija/Unsplash.com

Pogledajte još