LETNJE EKSPERIMENTISANJE: Vreme je za maskaru u boji

Želite da šminku na svom licu tokom leta svedete na minimum? Nemate strpljenja za velik broj kozmetičkih poteza? Moguće je i to – potrebna vam je samo jedna stvar koja će učiniti da izgledate zanosno... Maskara u boji.

Kad je večernja šminka u pitanju, izgleda da je klasičnoj crnoj boji trepavica odzvonilo. Na scenu stupaju ljubičaste, plave, zelene i narandžaste nijanse.

Pri odabiru maskare u boji, striktna pravila ne postoje. Ipak, važno je da ostatak mejkapa bude svedeniji, da ne biste izgledali "prešareno". Za one koje se pribojavaju krajnjeg rezultata, šminkeri ipak daju neke opšte smernice – u smislu usklađivanja boje maskare s bojom vaših očiju.

U skladu s tim, ako ste plavooke, treba da isprobate različite nijanse ljubičaste. Lepotu kestenjastih očiju istaći ćete zelenom ili plavom maskarom. Narandžaste trepavice su najbolji izbor za plave ili zelene oči.

Poigrajte se svojim stajlingom, te uz boju maskare obaberite i istu boju laka za nokte. Efektan izgled je zagarantovan!

Bez obzira na to koju ćete boju maskare izabrati, neka ona bude obogaćena vitaminima koji neguju trepavice. Još nešto važno: Po povratku iz provoda, ne zaboravite da je skinete. Tako ćete izbeći iritaciju i mogućnost da vam trunčice vašeg omiljenog beauty proizvoda upadnu u oko.

Izvor: Lepota&zdravlje.rs
Foto: Ilustracija/Unsplash.com

Pogledajte još