NE GUBIM VERU I NADU: Katarina Živković progovorila o očevom zdravstvenom stanju

Katarina Živković prošla je kroz pakao u proteklom periodu jer je njen tata operisao karcinom debelog creva!

Popularna pevačica jedno vreme nije znala gde se nalazi od brige za ocem kojem je opaka bolest otkrivena u već odmakloj fazi, i to u periodu kad je korona zavladala, zbog čega je nastao opšti haos da se što pre nađe najbolje moguće rešenje za njegovo lečenje. Krenula je borba sa vremenom za život i ozdravljenje uz što manje posledica.

- U početku nismo znali šta se dešava. Naglo je gubio na kilaži, a simptomi su takvi da ne ukazuju jasno gde je i kakav problem. Kada je počeo da radi detaljne preglede, ustanovljeno je da je karcinom debelog creva, i to u odmakoloj fazi. U momentu smo se našli u ćorsokaku. Korona je uveliko vladala. Gde ćemo, šta ćemo, a znamo da moramo brzo da delujemo - priča Kaća prisećajući se jednog od najtežih perioda u životu i nastavlja:

- Planirala sam da ga prebacim u Beograd, misleći da će ovde najbolje proći. Ipak, i ja sam tu, svaki dan mogu da budem sa njim. Veći grad, više lekara, mogućnosti, stručnjaka. Ipak, to nije bilo moguće zbog situacije koja je zavladala i bila sam izrevoltirana jer nije bilo mesta u bolnicama za onkološke pacijente, ni srčane, za one koji imaju psihički problem. Imam prijatelje čiji roditlji ne mogu da izdrže tu izolaciju u kući zato što moraju da se kreću i udišu svež vazduh, jer posle dva dana dobiju razne napade. Moj tata je bio u istoj situaciji, morao je da šeta - iskreno je ispričala pevačica.

- Karcinom debelog creva je najpodmuklija bolest. Imaš je, a nemaš simptome. Sreća u celoj priči je ta što ga je u Leskovcu operisao najbolji hirurg Jovica Vučković, pa je sve prošlo kako treba. Molim se bogu svaki dan, bukvalno, da sve prođe kako treba jer put do izlečenja je predug. Sad prima četvrtu hemoterapiju, ali ne gubim veru i nadu da će na kraju da izađe kao pobednik u celoj priči, da će da se oporavi i ozdravi - zaključuje Katarina, koja u celoj muci jedino ima razlog da bude srećna što je njena nova pesma "Ne javljajte" prošla odlično i već je postala hit na raznim stanicama, iako zbog trenutne situacije ne može da je peva svojoj publici.

Mama Katarine Živković Verica radi dugo u leskovačkoj bolnici kao rendgen tehničar, ali zbog trenutne situacije sa koronom, baš kao i njene kolege, izmeštena je sa svog matičnog odeljenja, pa radi tamo gde je pomoć pacijentima najpotrebnija, kao da nema dovoljno briga oko lečenja supruga.

- Konstantno brinem i za tatu, da ne krene nešto po zlu, ali i za mamu, čiji je posao sada takav da lako može da se zarazi. Em ona da, ne daj bože dobije koronu, em tati da je prenese, što bi za njega bilo pogubno jer mu je imunitet zbog svega uništen. Mama je rendgen tehničar. Jako teško su svi to podneli jer sa matičnih odeljenja odlaze u kovid centre. Sve je to jako teško jer ima puno zaraženih među medicinarima. Jako težak period za nas. Ja ne radim. Mislim da je svima nama teško, period nam je nikad gori. Najgori osećaj je kad znaš da neko tvoj ima opaku bolest, a ti apsolutno ništa ne možeš da pomogneš, samo da se moliš i veruješ da će sve ispasti kako treba. Plus na sve to virus korona. Katastrofa. Samo čovek psihički mora da ostane zdrav.

Izvor: Svet.rs
Foto: katarina_zivkovic_official/Instagram

Pogledajte još