NEMA SLOBODNIH TERMINA DO 20. AVGUSTA: Veliko interesovanje u Beogradu za PCR testove na lični zahtev

Da smo ozbiljno shvatili epidemiju koronavirusa govore i redovi ispred ustanova gde se obavljaju kako testiranja na lični zahtev, tako i serološka testiranja na antitela.

Ukoliko vam je potreban jedan od termina kako biste obavili testiranje prilikom zakazivanja morate da budete poprilično brzi.

U Gradskom zavodu za javno zdravlje (GZZJZ) zakazivanje termina za testiranje za avgust počelo je 30. jula, a samo tri dana kasnije svi termini za testiranje na COVID-19 (PCR) na lični zahtev građana do 20. avgusta su popunjeni.

- Testiranje na sopstveni zahtev je uglavnom namenjeno putnicima u međunarodnom saobraćaju. Dnevni kapacitet za testiranje je 30 osoba. Svi termini do 20. avgusta su popunjeni. Zakazivanje ponovo počinje 18. avgusta - stoji u obaveštenju na sajtu GZZJZ.

Dakle, naredni krug zakazivanja počinje 18. avgusta, a termin se može zakazati slanjem zahteva putem email-a info@zdravlje.org.rs u kome treba dostaviti kontakt telefon kako bi se preciziralo vreme testiranja.

Posle zakazanog termina potrebno je uplatiti 6.000 dinara na žiro račun koji je otvoren kod RFZO-a: 840-17750-34 (broj žiro računa je isti za brze serološke i RT-PCR testove).

Termina ima za serološko testiranje na antitela

Pored PCR testova u GZZJZ moguće je zakazati i serološko testiranje na SARS-Cov-2 na lični zahtev građana, primenom brzih seroloških testova (imunohromatografski test), odnosno testiranje na antitela.

Zakazivanje za mesec avgust je počelo 30. jula, a slobodnih termina ima još uvek. Svoje mesto za testiranje možete zakazati radnim danima (ponedeljak - petak) od 12-13 časova, pozivanjem broja telefona 064/599-65-09 kako bi se preciziralo vreme testiranja.

Pre dolaska na testiranje treba obaviti uplatu od 1.200 dinara na žiro račun koji je otvoren kod RFZO-a.

Izvor: Blic.rs
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.