NEDOSTAJEŠ MI DO BOLA: Severina se dirljivim rečima oprostila od kolege Rajka Dujmića

Rajko Dujmić izgubio je bitku za život, gde je od posledica teške saobraćajne nesreće pao u komu iz koje se više nije probudio.

Pevačica Severina Kojić emotivnom porukom oprostila se od kolege, te se prisetila takmičenja za decu gde je kao devetogodišnja devojčica otpevala pesmu "Milena" grupe "Novi fosili" i sa tom pesmom odnela pobedu.

Zatim je u svojoj objavi na Fejsbuku rekla da je slučajno pre dve nedelje srela pokojnog muzičara, gde su se, kako je istakla "izgrlili i skoro zaplakali", jer se dugo nisu videli.

Ispričala je i da joj je Rajko tražio da umornog glasa u studiju otpeva pesmu koju je spremio za nju, na šta je Severina pristala i kasnije ga zamolila da snimanje nastave kad bude odmorna.

Međutim, Dujmić to nije želeo, te je seo za klavir i svirao solo, a Kojićeva je opčinjeno gledala u njega i bila srećna, jer kako je rekla "on je napisao muziku za moju Milenu".

Severina je u svojoj objavi napisala:

- Sa 9 godina sestra me dovela za ruku u "Mozaik" na audiciju za takmičenje "Deca pevaju". Kad je došao moj red, ušla sam i rekla da želim pevati pesmu "Moja Milena" od "Novih fosila". Remi Kazinoti, tad, tek sa završenom akademijom, mi je rekao: "Ne možeš, mala, tu pesmu peva muškarac". Rekla sam: "Ili tu ili ništa". On je rekao: "Onda ništa". I ja sam se uputila prema vratima. Moja sestra me nagovarala da pevam neku drugu pesmu. Nisam htela i već sam se uhvatila za kvaku, kada se iz jednog kantuna digla jedna gospođa i rekla: "Slušaj, Remi, pusti ovu malu da peva šta hoće". To je bila Lepa Smoje. Takmičenje je bilo u splitskom HNK-u. Pobijedila sam. Rajka sam srela slučajno pre dve nedelje, izgrlili smo se i skoro zaplakali, nisam ga videla dugo. On je jedan od najvećih kompozitora s ovih prostora ikada. Jednom me nazvao i rekao da ima pjesmu "Nedostaješ mi" za mene, ali da želi da je otpevam u studiju nakon koncerta u 2h ujutro, umornog glasa. Pevala sam spavajući i molila ga da snimam sutra. "Ne, ovo je to, ovo mi je trebalo" - kaže i sedne u 5 sati ujutro za klavir u studiju i odsvira solo u toj pesmi. Dok sam ga gledala kako svira i komponuje u isto vreme, bila sam presrećna, jer on je napisao muziku za "Moju Milenu". Da je živeo u nekoj drugoj zemlji, dobio bi sve počasti, jer je svojim pesmama bio u našim životima. Nedostaješ mi, Rajko... Nedostaješ generacijama koje su rasle uz "Nove fosile". "Nedostaješ mi do bola"... Volimo te svi, počivaj u svojim pesmama...

Autor: Nadlanu.com/T.K.
Foto: severina/Instagram

Pogledajte još