Sven Fet

Jedna od najvećih zvezda tehno muzike, ime koje se ne može izgovoriti bez poštovanja, Sven Fet, imao je odličan nastup u Beogradu, 24. novembra u EXPO centru. Ovaj događaj će sigurno, po komentarima posetilaca, biti uvršten u najbolju žurku 2007. godine.

Ono što je "Cocoon" žurku činilo specifičnom, najvećim delom je bila atmosfera – Sven Fet je prvi put u Beogradu od početka karijere, a to je oko 20 godina. Dugo smo ga čekali, gledali samo posredstvom videa i slušali kako je bilo na njegovim žurkama...

Sven Fet poznat je i po svojim dugim setovima, a i sada je radio skoro sat i po duže od predviđenog vremena (od 1.00 do 4.20). Za čoveka koji je toliko dugo u muzici, i koji nosi prestižno ime, očigledan motiv je – ljubav prema muzici. I da dodamo, on sam je izgledao kao da se sjajno provodi. Svestan da ga publika "obožava", on joj stalno maše, smeje se, komunicira s njom. Sasvim otvoren prema svim pravcima elektronske muzike, sve iz kuhinje Svena Feta zvučalo je prosto savršeno: bilo da je neka poznata minimal-tech stvar, stari hit preoblikovan u modernu elektronsku formu, ili nama sasvim nepoznata melodija...

Sa klubom "Cocoon", baziranim u Frankfurtu, a koji već godinama ima svoju rezidenturu na Ibici, u legendarnom klubu "Amnesia", Sven Fet uspeva da uhvati senzibilitet kraja veka i početka novog milenijuma. Njegova dobitna formula je jednostavna: "Metamorfoza, razvoj, novo rođenje, iznenađenja, duh zajednice".

Pozitivno iznenađenje bio je Zombie Nation. Kratak, ali odličan i uzbudljiv uvod. Tvrđi minimal koji naginje tehnu. Publika je pripremljena za ono što sledi.
 
Zombie Nation i John Starlight su kreacije iza kojih stoji Florian Senfter Splank, producent i di-džej iz Minhena. Zombie Nation live je tokom godina postao brend za sebe, a činjenica da ovaj nastup karakterišu živi aranžmani, improvizacija i mogućnost da se publici odgovori svakog sekunda, kao i da je prethodnih godina obišao svih pet kontinenata, govori da se radi o jednom od najtraženijih i najuzbudljivijih imena u ovom žanru.

I na kraju, nekoliko "sitnica" koje se ne odnose na muzike, ali su nezaobilazni deo skoro svake veće žurke.
 
Da bi se ostavila jakna, ispred gardeobe čekalo se i po više od pola sata, sve to uz konstantno guranje.
 
Na ulazima nije bilo gužve, što je za svaku pohvalu. 

U EXPO centru takođe. 

Karte su bile rasprodate nekoliko dana pre žurke, a zbog velikog interesovanja organizatori planiraju da "Cocoon" žurku ponove i 2008. godine. 

Cena karata je, nakon što su rasprodate, kod "tapkaroša" na ulazu bila od 3.000 do 4.000, pa sve do 6.000 dinara. Poređenja radi, u prodaji je iznosila 950 dinara.

"Cocoon Recordings" je jedna od kreativno i komercijalno najuspešnijih diskografskih kuća usmerenih na savremeni house i techno i u svom katalogu okuplja imena kao sto su Adam Beyer, Guy Gerber, Loco Dice, Funk D’Void, Martin Buttrich, Toby Neumann, Dominik Euelberg...

Nestrpljivo čekamo sledeću "Cocoon" žurku u Beogradu, sledeće godine. Kupite kartu na vreme... 

Fotografije sa ove žurke pogledajte u foto galeriji

Tekst: Nada Veljkovoć
Foto: Mirjana Ristić

Pogledajte još