GLAMUR U DOBA KORONE: "Barberi" lansirao zaštitne maske za lice po ceni od 90 funti

Modna kuća "Barberi" lansirala je svoju kolekciju zaštitnih maski za lice, koje će u prodaji koštati 100 evra i tako postala prvi dizajnerski brend koji se odlučio na ovaj korak.

Iako se zaštitni logo modnih brendova poput "Šanela", "Gučija", "Luj Vitona" i drugih može videti na zaštitnim maskama za lice na društvenim mrežama, nijedna od ovih modnih kuća nije izbacila svoju liniju maski za lice i to su u stvari falsifikati.

Ugledne modne kuće se ustručavaju da se upuste u ovaj vid promocije, imajući na umu rizik od negativne reputacije koju bi mogle da steknu jer ostvaruju profit na zdravstvenoj krizi ili je pretvaraju u glamur, što se takođe može pogrešno protumačiti.

"Barberi" maska za lice košta 100 evra (90 funti), višeslojne su i dostupne u prepoznatljivom bež dizajnu, kao i u svetloplavoj boji.

Neki manje poznati modni brendovi lansirali su svoje zaštitne maske za lice, ali sav profit su donirali u dobrotvorne svrhe. Nekoliko modnih brendova, pak, proizvodilo je maske kao modni detalj još pre pandemije koronavirusa.

Proizvodnjom zaštitnih maski modne kuće su želele i da pomognu teško pogođenoj tekstilnoj delatnosti, posebno malim zanatskim radnjama koje su potpuno ostale bez posla.

Ovog meseca onlajn servis za prodaju zanatskih proizvoda "Etsi" objavio je podatak da je u prethodna tri meseca na tržištu 346 miliona dolara potrošeno za zaštitne maske, što je udeo od 14 odsto od ukupnog prometa.

Pažljivo iskrojena maska za lice sa prepoznatljivim printom, kako se navodi na zvaničnoj stranici "Barberija", kao da mami na polemiku. Maske se proizvode od materijala koji ne zagađuju okolinu, navodi se na sajtu, a 20 odsto sredstava od prodajne cene ide u Fond za borbu protiv kovida 19 koji je kompanija osnovala i biće namenjena kupovini opreme za Nacionalnu zdravstvenu službu. Maske su, navodno, "obogaćene antibikrobnom tehnologijom", što je postalo trend pojavom pandemije.

Izvor: RTS
Foto: Burberry.com

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.