MOĆNI KOLUTIĆI: Krastavac vraća licu svežinu

Mnogo hladnih, zimskih dana, odrazilo se na izgled i kvalitet kože lica kod većine nas. Posledice su vidljive prvenstveno na suvoj koži, ali i na masnoj.

Na svu sreću, problem može da se reši darovima prirode dostupnim svima, uz primenu tradicionalnih načina nege.

Svež krastavac ima niz pogodnosti koje prijaju koži. Smanjuje pore, hidrira i umiruje, otklanja tamne mrlje i vraća joj izgubljenu svežinu.

Pri kupovini krastavaca birajte one srednje veličine, jer omaleni nisu pogodni za korišćenje, a ako su preveliki onda su za ovu svrhu prezreli. Zatim počnite da spremate maske u zavisnosti od tipa vaše kože lica.

- Najjednostavnija je sa kolutovima. Za ovu masku oljuštite krastavac, isecite ga na kolutove i ređajte po licu, naravno u ležećem položaju. Ostavite da odstoji 10 minuta, a zatim se umijte.

- Za osvežavanje kože, narendajte krastavac, dodajte po kašiku meda i maslinovog ulja, pa sve dobro mešajući sjedinite. Nanesite masku na lice i ostavite da odstoji 20 minuta. Nakon toga je uklonite mekanim peškirom, a potom lice operite mlakom vodom.

- Za glatku i blistavu kožu, oljuštite krastavac, narendajte ga i pomešajte sa jajetom. Dodajte nekoliko kapi maslinovog ulja i kašiku jabukovog sirćeta. Nanesite masku na lice, ostavite da stoji pola sata, a onda je isperite vodom.

- Ako imate masnu kožu, krastavac oljuštite, rasecite po dužini napola i stavite u vodu da odstoji desetak minuta. Krastavac potom izvadite, a lice operite vodom u kojoj je stajao.

Izvor: Novosti
Foto: Ilustracija/Freepik.com

Pogledajte još