HRANA NA DLANU: Mališani na radionici Biser Nutri Akademije kroz igru učili o zdravoj ishrani

Predavanjem na temu zdrave ishrane, ali i zdravog načina života, učenjem o tome šta su zdrave namirnice i koji su najbolji načini za njihovu pripremu, Biser Nutri Akademija obeležila je učešće u dečjoj edukativnoj radionici u organizaciji časopisa National Geographic Srbija.

Na štandu Biser Nutri Akademije se seckalo i ljuštilo voće i povrće, pričalo se o zdravoj hrani i zdravom načinu života. Najmlađi posetioci su se, uz smeh i radost, upoznavali sa svakom namirnicom koju su upotrebljavali. Učili su da prave i neobične kombinacije ukusa i sa slašću su se služili užinom koju su spremili uz pomoć kuvara Borisava Lovića. Događaj je ulepšala i Leontina  Vukomanović i njen hor "Čarolija" u kome su dečica takođe uživala.

- Motivisati decu da svakog dana jedu voće i povrće nije uvek lako. Zato, jedan od osnovnih zadataka naše Akademije je da kroz igru i zabavu deci približimo zdrave navike u ishrani, da ih uključimo u pripremu hrane, uposlimo njihove prstiće i pokažemo im kako je zdrav životni stil jedna veoma jednostavna i prirodna stvar - izjavila je Bojana Momčilov, menadžerka za komunikacije i društveno odgovorno poslovanje u kompaniji Mlekoprodukt.

Šta je zapravo Biser Nutri Akademija?

Svi roditelji žele da im deca vode zdrav život, i znaju koliko je važno da zadovolje nutritivne potrebe svoje dece. Međutim, roditelji neretko ni sami ne stižu da pripreme tri kvalitetna obroka za sebe i svoju decu zbog obaveza i brzine života. Kako bi im olakšala svakodnevicu, motivisala ih i radila na uspostavljanju zdravih navika u dečjoj ishrani, kompanija Mlekoprodukt, kao deo grupe Savencia Fromage & Dairy, osmislila je društveno odgovorni projekat Biser Nutri Akademiju čija je osnovna ideja da edukuje decu i njihove roditelje, kao i predškolski i školski kadar koji se bavi pripremom hrane, o važnosti pravilne ishrane u razvoju deteta.

U sticanje zdravih navika kompanija je uključila i stručnjake koji se bave zdravljem dece i izbalansiranom ishranom, pedijatra dr Jelenu Jovanović i dijetologa dr Snežanu Dejanović, ali i poznatu mamu, pevačicu i kompozitora Leontinu Vukomanović, njen hor "Čarolija" i kuvara, Borisava Lovića, kako bi deci približili lakoću i draž zdrave ishrane i zdravog načina života.

Projekat je podržan i od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, institucije koja je inicirala donošenje Pravilnika o zdravoj ishrani dece predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta.

Izvor: Promo
Foto: Promo

Pogledajte još