SVE ŠTO MI JE U ŽIVOTU POMOGLO NALAZI SE U OVOM MALOM ZAGRLJAJU: Iva Štrljić podelila uspomenu sa roditeljima i mnogima naterala suze na oči (FOTO)

Milan Štrljić, dramski umetnik, iz prvog braka sa nekadašnjom balerinom Slavicom ima ćerku Ivu Štrljić.

Popularna glumica koja trenutno osvaja gledaoce kraj malih ekrana u seriji "Igra sudbine", objavila je uspomenu sa svojim roditeljima i mnogima naterala suze na oči emotivnom porukom o porodici i porodičnim vrednostima.

- Moji roditelji. Njihova mladost. Jedna porodica u svojoj čistoj, najsnažnijoj fazi. Spremna da se raduje, putuje, zgrće uspehe, slavi, ode na nedeljni ručak, da se smeje baš ovako kao na klupi na Kališu pred fotoreporterom nekih starih novina, jednom davno... Ima toliko toga lepog i dirljivog na ovoj fotografiji. Neko će reći - šta je tu dirljivo, dvoje mladih ljudi sede sa veselim detetom koje ih grli i tu ima samo divnog... neko će reći... a mi deca razvedenih roditelja mi ćemo vrlo jasno videti to "dirljivo"... jer "dirljivo" kao najveštija atleta uvek iskače pred nas, čak i tamo gde ga nema... ono je kod nas uvek u starim albumima vidljivije od osmeha, rupice na obrazu ili lepih hotela koji blješte sa slike. U tom dirljivom je svest da zauvek ipak može da prođe, da ljubav ponekad nije nepobedivi gorostas kako su nas učile pesmice u prvim razredima škole, da su okolnosti nažalost mnogo jače od najlepših osećanja vrlo često u životu, da neko može da ti nedostaje a da ti baš ništa ne možeš da uradiš sa tim, nego da priznaš nedostajanju da je pobedilo i da probaš da se očeličiš za sva buduća nedostajanja u životu - da te ne preseku onako lako kao kad kašičica upadne u tiramisu... da probaš al' da ti ne ide jer je duša meka baš kao taj tiramisu... pa zato i jeste duša...da je drugačija bila bi kamen il hematom u najmanju ruku.... Godine prođu, ti odrasteš, nižeš uspehe, upoznaješ ljude, družiš se, tkaš svoje uspomene, letuješ, zimuješ, osmehuješ se do raspuknuća, tuguješ do zagrcnuća, voliš, vole tebe, odlaziš, odlaze od tebe, pa tako u krug i uvek nekako pomalo sam jer ti nedostaje tim, samo tvoj tim, koji se zove - porodica... al i tu je "Dirljivi" iza ćoška koje te ubeđuje koliko je to sjajno što si takav, porastao, stasao, dokazao se i što ti možeš sam, sve umeš sam, neko drugi ne bi tako umeo, bio bi spetljan, nespreman za život. A vidi tebe, odličan si! "Dirljivi" je ponosan na tebe jer umeš da se snađes i kad ti kao najžednijoj osobi na svetu treba savet, a ti ga nemaš i ne znaš koga bi pitao, Dirljivi sedi u prvom redu i aplaudira. A sve što bi tebi pomoglo nalazi se u ovom malom zagrljaju sa klupe iz 1980-te - napisala je glumica i dirnula mnoge.

Podsetimo, Milan i Slavica su se davno razveli, a glumac danas živi sa suprugom Dašom sa kojom ima sina.

Autor: Nadlanu.com/N.P.
Foto: ivastrljicofficial/Instagram

Pogledajte još